MCP16251 akım HK.

m.yildizili

Aktif Üye
Katılım
31 Mayıs 2021
Mesajlar
273
Merhaba, bu günlerde yine bir devre tasarımı ile uğraşıyorum. Ama bir yerde takıldım. MCP16251 entegresi ile bir adet AAA pil ile esp c3 çalıştırmaya çalışıyorum. Fakat Wifi olayı devreye girince akım yetmiyor. MCP datasheetinde max 100mA alınacağı yazıyor ama bana min 335mA gerekli. Burada nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Güç transistörü bağlanabilir mi ? şöyle düşünüyorum adamlar kulak içi kulaklık yapıyorlar ve günlerdir çalışıyor minicik pillerle ama ben koca pille bi entegre çalıştıramadım :(
 
Direnc.net'te ESP C3 icin 3.0 - 3.6V / >500mA demisler. AAA pillerin kalitelileri 1.000mA / 1.5V. Voltaji 3.6V'a yukseltirsen tek pille 20 dakika falan calisir gibi. Tabii bu sadece ESP C3 icin. Devredeki diger komponentler ne cekerse artik pil o oranda hizli biter. MAX1393 var 1.5V'u 3.6V'a cikaran, ama o da o kadar guc veremez.

Bu devre ne olacak? AAA pil sart mi? 10440 bataryalar var, AAA'ya fiziksel olarak cok yakin, 3.7V. Onlar olmaz mi?

 
Son düzenleme:
o kulaklıklar bluetooth low energy. wi-fi protokolünün böyle bir düşük akım misyonu yok. wifi sinyal gücünü kısmayı deneyebilirsin. normalde 20dbm 100mw geliyor. bunu 0dbm 1mw kadar kısabiliyor olman lazım.
 
Evet çok haklısınız, Bluetooth LE var. Ama onların pil kapasitelerine göre benim bunu hayli hayli çalıştırmam gerek. Benim tek sorunum mcp16251 den yüksek akım cekememem bunu cozmenin bir yöntemi var mi. ? Lineer regulatorlerdeki gibi bir güç transistör u baglama gibi bir yöntem var mi ?
 
Birden fazla MCP16251 besleme kartini paralel calistirmayi deneyebilirsiniz.

Sorun cikip cikmayacagi konusunda bir ongorum yok.

Ya da kendiniz ayrik malzemelerle tasarim yapabilirsiniz.
 
Birden fazla MCP16251 besleme kartini paralel calistirmayi deneyebilirsiniz.

Sorun cikip cikmayacagi konusunda bir ongorum yok.

Ya da kendiniz ayrik malzemelerle tasarim yapabilirsiniz.
bu durumu bi yabancı kaynakta daha gördüm ama burada da ilerleyen zamanda akım dengesizliğinden entegrelerin zarar görebileceğinden bahsedilmiş ama sanırım bu şekilde test yapan yok.
 
Ilk deneyen sen ol.

Sorun cikma ihtimali olabilir. Ama denemekten zarar gelmez. En fazla iki MCP16251 bozulur.
 
Paralel baglanti derken iki ayri devrenin cikislarini paralel bagladin degil mi? Cipleri degil.
 
Olmaz. Cipleri paralel baglayacaksan iki cipi senkron calistirmanin yolunu bulman lazim. O da yok gorunuyor.
 
Sen iki ayri devre yapacak besleme cikislarini paralel baglayacaksin. Bunun da calisacaginin garantisi yok ama denenebilir.
 
peki bir sorum olacak, ilk açılıştaki peak değerini kondsatör ile sarj etmek istesem nasıl bir yol izlemeliyim ? bunun hesabı nedir ?
seri kondansatör mü bağlamalıyım ?
 

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,684
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top