Abi dur karıştırma alet filan. Daha bişey alamam. olduğu kadar ölçücez.Nasıl yapacaksın ?
Elinde sağlam ölçüm aletlerin var mı?
Abi dur karıştırma alet filan. Daha bişey alamam. olduğu kadar ölçücez.Nasıl yapacaksın ?
Elinde sağlam ölçüm aletlerin var mı?
Yok abi yanlış görüyor olmalısın. İlk test te tam ortadaydı. 50% yapar.İbrenin pozisyonuna göre mikser gain +15 dB gibi görünüyor. Mikser çıkışı ses kartının Line In'ine mi bağlı?
Adobe ile yaptığın seviye ölçümünün bir anlamı yok kalibrasyon olmadığı için.
Yok abi yanlış görüyor olmalısın. İlk test te tam ortadaydı. 50% yapar.
Mikser çıkışı şuan pc ses kartı line ine giriyor direk. onu da birazdan uca ya bağlayacağım.
Kalibrasyon işine girişicem birazdan.
Tamam abi. Ben db saymaları filan bilmediğimden potu yarısına kadar açıp 50% dedim ezbere. Sen doğrusunKazanç ibre yüzdesi ile ifade edilmez, dB ile ifade edilir. Mikrofon potansiyometre ibresinin her çizgisi 5 dB, ona göre sayarsan mikrofon giriş kazancının +15 dB olduğu görülüyor.
Abi Audition da kalibrasyon filan yok. Google amcama soruyorum ilk sayfada bizi çıkarıyor.Kalibrasyona nasıl girişeceksin yav? Öyle birşey bulamadım diyordun Adobe'de
KÖTEK
Adobe veya bir başkası kalibrasyon yapmaz. Kalibrasyonu kullanıcı donanımına göre yapar.
DEVAM.
Abi Audition da kalibrasyon filan yok. Google amcama soruyorum ilk sayfada bizi çıkarıyor.
Bizim forum da kalibrasyon bilen varsa söylesin bak. Adamı hasta etmeyin. Koskoca google bize gönderiyor. Yalan mı söylüyor?
(Kesin yamyam abi biliyor da bizi gudurtuyordur he )
Abi ben şuan ortadayım. Bir milim sağa yada sola kayamam. O yüzden bütün imkanları sınıyorum. Hem öğreniyorum hem seçiyorum. Audition ile bu kadar uğraşmasam hep aklımda acaba? sorusu kalır. Zamanı geldiğin de "neden audition kullanıyorsun?" yada "kullanmıyorsun?" sorusu geldiğinde verebilecek cevabım olsun diye çalışıyorum.Gudurttunuz beni, şu Adobe Audition'u kurup bakacağım. Alternatifleri olduğu halde, Audition çok yakışıklı olduğu için bir türlü bırakamıyorsun herhalde Gökhan Ben kalibrasyon vardır diye düşünüyorum. Eğer yoksa, en azından onu büyük bir keyifle bu forumda ifşa edeceğim
Neden bilemesin abi?Hiçbir program donanımın seviyesini bilemez.
Kafasına göre de kalibrasyon yapamaz.
Bunu yaptığını iddia eden programlar ya başka birşey yapıyordur, ya da sizleri kandırıyorlardır.
ARTABuradaki 1Vp seviyesi sendeki RME için geçerli değildir. Sendeki RME çıkış seviyesi kaç dbfs ise o karta göre konuşabiliriz.
Kalibrasyon konusu ise öncelikli olarak kesin ifade edilmelidir.
Yani neleri kalibre edeceğiz veya etmemiz gerekmektedir.
ÖZEL NOT:
True RTA veya arta programlarını ihtiyaç duymadığım için indirmemiştim.
Programların XP desteği varsa sizler için ben de indirip test edebilirim.
Sadece ilgili linkleri yeniden rica edeceğim.
İşte o şekildeki yöntemle kalibre ederseniz ne RTA yı ne de ARTA'yı insan şekline sokamazsınız
Her birisi kendi kafasına göre devranır sizleri de gudurtur
Tamam işte abi senin ses kartın kalibrasyonlu demek ki işte.HATA OLMADIĞININ KANITI:
Benim ses kartımdan çıkış seviyem 1Vp tir.
Bu değeri hem HP db metre ile ölçtüm hem osiloskopla hem de kendi icadım olan PPM ile.
Ayrıca burada kullanılan ölçü aletleri çok daha güvenilir olan NEUTRIK A2 ile kıyaslanmış ve kalibre edilmiştir.
Kalibrasyonu hangi seviyeyi BAZ alarak yapmalıydım acaba. ?
Tamam işte abi senin ses kartın kalibrasyonlu demek ki işte.
Onu bırak pc onboard ses kartını ölç bakalım 1Vp veriyor mu? (Bence vermeyecek)
Bu durum da ne yapacaksın?
Yav acaba Audition'u çalıştırdığımızda kendisi ses kartını analiz edip otomatikmen çıkışı filan mı ayarlıyor?Önemli olan şu Gökhan. içinde 0 dBFS olan bir wav sinüs dosyasını x firmasının kartında çal, sonra y firmasının kartında çal, sonra da z firmasının kartında çal. Hepsinde çıkış voltajı farklı olacaktır. Ses kartı endüstrisinde 0 dBFS olan dosya çalınırsa ses kartı çıkışında MUTLAKA xxxx V luk gerilim olmalı diye bir standart yok. O yüzden kalibrasyon gerekli, yoksa kimse keyfine koymuyor o kalibrasyon menülerini, diyalog kutularını.
Daha önce belirtmiştim. Kimseleri üzmek veya yıpratmak istemem.
gerekirse çeker giderim. Birilerinin birşeyleri öğrenebilmesi için bu tür tartışmalara giriyorsam o kişileri sevdiğim içindir.
30 yıllık bilgi birikimim sırf tartışmak için değildir.