Mikroskop Kamerası Tavisyesi

volta

Kıdemli Üye
Aşağıdaki tipte tr'den temin edebileceğim tavsiye edebileceğiniz kamera tavsiyeniz var mı acaba? Biraz bakındım ama bunlardan burada pek satılmıyor galiba. Bazıları sanırım çok kaliteli olduğu için oldukça pahalı, bu yüzden onları eledim zaten. Aliexpress yada banggood'dan bildiğiniz, ben aldım yada kullandım iyidir diyeceğiniz kameralarda olur.

camera.jpg

Aliexpressteki kameraların hepsi birbirine benziyor. Mutlaka aralarında performansı iyi olan vardır diye düşünüyorum. Eeevblog'dan dave'in önerdiği bir tane var ama onun da tr'ye gönderimi yok ve olsa da çok pahalı. Bunun dışında anladığım kadarıyla ürün tanıtımında söyledikleri MP değerleri fullhd 4k falan resim çekerken veya video kaydederken ki çözünürlüğü. Ben ekrandan ne kadar alacam belli değil. Yada anlamanın bir yolu varsa ben bilimiyorum. Bunlara bakarken kafam karıştğı emin olamadığım için bu konuyu açmaya ihtiyaç duydum. Aslında derinlik hissiyatı açısından stereo mikroskopta düşündüm ama hem işgal ettiği yer açısından hem de bu kameraya sonrasında mikroskop alırsam onda da kullanabileceğim birşey olduğu için öncelik verdim.

Son düzenleme:
Ayrıca yeri gelmişken şu gsmparcasi.com sitesi hakkında malumatınız var mı? Fiyatları sanki fazla uygun. Ya bizi başka yerlerde feci kazıklıyorlar yada bunlarda bir üç kağıt var gibi.

Kredi kartıyla satışları yokmuş. Belki fiyatları bu yüzden uygun. Assemshopda fiyat teklifi istediğin zaman sitedeki fiyatların çok altında teklif veriyor peşin alışverişe.

Ayrıca yeri gelmişken şu gsmparcasi.com sitesi hakkında malumatınız var mı? Fiyatları sanki fazla uygun. Ya bizi başka yerlerde feci kazıklıyorlar yada bunlarda bir üç kağıt var gibi.

Bu Amscope firmasının ürününün çakması gibi duruyor. Orijinalinin çok iyi olduğunu biliyorum, youtube'da Louis Rossman kullanıyor. Ama çakması nasıldır belirsiz.

Hepsiburada'da orijinalinin fiyatına benzer fiyatta satılan var. Ama orijinal midir nedir bilmiyorum.

1671455663317.png

Bu da orijinal ürün:

1671455794028.png

Bu Amscope firmasının ürününün çakması gibi duruyor. Orijinalinin çok iyi olduğunu biliyorum, youtube'da Louis Rossman kullanıyor. Ama çakması nasıldır belirsiz.

Hepsiburada'da orijinalinin fiyatına benzer fiyatta satılan var. Ama orijinal midir nedir bilmiyorum.

21162 eklentisine bak

Bu da orijinal ürün:

21163 eklentisine bak
C3 Teknoloji amscope getiriyormuş. Şu an stokta yok ama istek üzerine getiriyor. Yaklaşık 1 hafta- 10 gün gibi gelir diyorlar. Güvenilir firma gibi geliyor bana. Orjinal getiritiyorlardır. Sitedeki fiyat 16000 civarı, muhtemelen yine yakın fiyat verirler. Kaliteyi fiyata yansıtmışlar. Şu an için bu fiyata mikroskop almam biraz zor gibi.

Ben zamanında Çin'den getirtmiştim. Görüntünün merkezi net, kenarlara doğru bulanıklaşıyor. Amscope alırsan bunun olmayacağını biliyorum.

DIY sevenleri şöyle alalım:

Kafayı kırmış bir patolog bu açık kaynak mikroskobu tasarlamış. Aklınıza gelebilecek her konfigürasyonu var. Dijital görüntülemeden binocular/trinocular'a, değişik değişik ışık modlarına kadar. Çok detaylı bir proje ve neredeyse 3d yazıcı ve optikler dışında hiçbir şey gerektirmiyor.

Varsa cesareti olan optikleri toplamaya başlasın :)

DIY sevenleri şöyle alalım:

Kafayı kırmış bir patolog bu açık kaynak mikroskobu tasarlamış. Aklınıza gelebilecek her konfigürasyonu var. Dijital görüntülemeden binocular/trinocular'a, değişik değişik ışık modlarına kadar. Çok detaylı bir proje ve neredeyse 3d yazıcı ve optikler dışında hiçbir şey gerektirmiyor.

Varsa cesareti olan optikleri toplamaya başlasın :)
Lensleri aliexpressten alınabiliyormuymuş?

Nereden aldığımıza bağlı bence. Aliexpress'ten zarfta gelse geçer ama DHL UPS falan hayatta geçmez. Tabi Aliexpress lensinin kalitesi kim bilir nasıl olacak. Belki Türkiye'de Zeiss gibi büyük şirketlerden satın alınabilir.

Lensleri aliexpressten alınabiliyormuymuş?
Bir ara bakmıştım bu mikroskop lensleri hep standart. İstediğimiz yerden alabiliriz. Ama mikroskobun kalitesini lenslerin kalitesi belirleyecek, o açıdan kritik.

En mantıklısı, işin optik yönüne hakim olup Türkiye'den bir lens tedarik etmek. Bizim gümrükçü o ışıl ışıl parlayan, özel pamuklu pakette bulunan lensi görünce hiç tereddüt etmeyecektir bunu ticari kabul etmede.

Ama yanlış anlaşılmasın, proje süper bir proje. Yerli ve uygun fiyatli bir lens tedarik edilebilirse şahane olur. Ama işte, Türkiye'ye basit punta kaynağı, basit SMPS, basit Arduino falan dışında birşeyler ile iştigal etmek için malzeme getirtmenin çok ağır cezası var.

C3 Teknoloji amscope getiriyormuş. Şu an stokta yok ama istek üzerine getiriyor. Yaklaşık 1 hafta- 10 gün gibi gelir diyorlar. Güvenilir firma gibi geliyor bana. Orjinal getiritiyorlardır. Sitedeki fiyat 16000 civarı, muhtemelen yine yakın fiyat verirler. Kaliteyi fiyata yansıtmışlar. Şu an için bu fiyata mikroskop almam biraz zor gibi.

İstersen sadece kafanın fiyatını sor. Sadece kafa uygun fiyatlı ise, benim yaptığım gibi bir mikroskop rayı ile çok verimli bir şekilde kullanabilirsin.

İstersen sadece kafanın fiyatını sor. Sadece kafa uygun fiyatlı ise, benim yaptığım gibi bir mikroskop rayı ile çok verimli bir şekilde kullanabilirsin.

Ben de şöyle birşey düşünmüştüm. C3'ten kafayı alayım, standıda aşağıdakinden alayım. Stand yaklaşık 3000 TL ve bu stand için bence çok uygun piyasaya göre. Kafaya da C3 yaklaşık 7000-8000 TL falan istese, 10-11 bine şahane bir mikroskobum olur. Tabii bu da hemen verebileceğim bir para değil şimdilik ama param olduğunda böyle birşey düşünebilirim. Zaten mikroskop çok acil değil şu an için. Bir osiloskop daha öncelikli.

szm-microscope-stand-5914.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back