Mini CNC önerisi

frekans50

⁵⁰
Plastik kutuya 1cm² gibi kare delik açılacak.

Adet az olsa da sürekli yapılacağı ümit ediliyor.

Firmanın verdiği CNC delme fiyatı yüksek. ufak bir CNC alsam bu iş olur mu? belki CNC değil başka bir makine olabilir. Anahtarcılardaki kopyalama makinesi gibi bir cihaz? bilgisayarsız da olur?

Hız önemli değil. Günde 100 tane yapsak yeterli. Kıl testereyle maket bıçağıyla yapılan çözüm uygun değil.

Öneriniz nedir?

Son düzenleme:
Ne idugu belirisiz uyduruk mini router cihazi alacagina asagidakine benzer bir cihaz al.

Routerla plastik islerken de plastigi peynir gibi kesemeyeceksin. Sogutma sivisi sart gibi. Plastik kesilirken donme sayisi ve ilerleme hizi uyumlu degilse uc isinir ve erimis plastik metal ucu plastikle kaplar ve kesici ucun kesme ozelligi yok olur.

1749577276241.png

Elinizde dremel veya benzeri router varsa basit masaya monte ederek şablonla kesim yapılabilir. Daha önce bu çözüm önerilmişti ilgili konu başlığı altında (sütunlu matkap olarak).
1749605070950.png

Bir önceki konuda kutu rengi ve plastik kalınlığını sormuştum, sanırım gözünüzden kaçtı.

Siyah veya siyaha yakın ise 10W lazer ile kesebilirsiniz. Mini cnc tezgahlara takılabilen bu tip lazer kaynaklar var?

1749648575613.png

1749648614639.png

lazer, router kadar temiz kesmez. Ancak (bence) yeterli sonuç verir. Router ile parça bağlama sıfırlama işlemi çok vakit kaybettirir. Lazerde öyle bir dert yok. Resimdeki kutu biraz kalın. 2.5mm gibi. 60W co2 lazer ile kendim kesiyorum.

Elimde bulunan gücünü net hatırlamıyorum sanırım 5000mW, 450nm mavi lazer ile iki farklı materyalde denemeler yaptım.
Malzeme kalınlıkları bir birine yakın, başarılı olanın kalınlığı 2,8mm.

Başarılı kesim yapılan malzeme pleksi parçası
Başarısız olan malzeme ise enjeksiyondan çıkan plastik parçası.

8x8mm lik kare kesim denemesi yapıldı.
Tek seferde parçayı düşüremediği için için 10 kere aynı işlemi tekrarlattım.

Yüzey kalitesi

100.jpg
101.jpg

Başarılı Kesim Video

Başarısız Kesim Video

Lazer denemeleriniz için teşekkür ederim. Biraz zahmetli ve riskli gibi göründü.

Kare şeklinde kesim için şimdi aklıma gelen fikir şöyle. Uygun çapta dairesel uç ile 4 kenara derin çizik atıyoruz. Ortadaki kare şeklinde parçayı uçlardan birer noktacık tutuyor. Elimizle bastırıp pıt diye söküyoruz

Dairesel ucun çapı özenle seçilecek, fazla derine inmeyecek. Pratikte nasıl olur bilmiyorum. Kutuyu daima uygun konumda bulundurmak üzere ahşap kalıp gerekebilir. Testereyi nizami uygulamak için manuel bir tezgah gerekir.

Screenshot_20250611_191011.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,854
Üyeler
3,158
Son üye
SenCan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back