Modemin Yanan Kondansatörleri

Fatih

Yeni Üye
Katılım
13 Nisan 2021
Mesajlar
8
Merhabalar, 4 yıldır kullandığım TP-Link TD-W9970 V3 modem çalışıyor ama 20mbps üstüne çıkamıyor. Ben de modemin içini açıp baktığımda 2 tane kondansatörün yanmış olduğunu gördüm. Kondansatörleri değiştirmek istedim ama değerlerini bilmediğim için bir şey yapamadım, fotoğrafta işaretlediğim 2 kondansatörü hangi kondansatörler ile değiştirmem gerekli? Acaba bu kondansatörleri değiştirirsem hız sorunu düzelir mi?
modem.jpg
 
Bu kondansatörler yanmış gibi durmuyor. Flux izleri üretimden kalmış olabilir. Müdahale ettin mi?
 
Kondansatörler devrede C ile gösterilir. Sizin modemde J ile gösterilenler jumper (atlama) komponenti.
 
Alkol yada tiner ile flux kalıntılarını temizleyin. Onlar sağlıklı iletişime engel oluyor olabilirler.
Daha sonra multimetre ile kısadevre modunda tekrar ölçüm yaparsınız.
 
Yağsız kontak sprey ile temizledim ama sonuç yine aynı.
Başka modem ile denedin mi, Hatta sorun olmasın?
Modem güncellemeyi deneyebilirsin.
Yani sorunun devre elemanından kaynaklanması mümkün olsada düşük ihtimal. Devre elemanları arızalandığı zaman "Dur ben şu hızı 20Mbit e düşüreyim" demez yani. Gitti mi gider.

Ayrıca devre elemanları ölçümü, devre üzerinden sökülerek yapılmalıdır. Devre üzerinde ölçümü yanlış sonuçlar verir.
 
Varsa IPA (izopropil alkol) ile çözersin, çözemesen de o kadar önemli bir sorun değil. Bence sorun modemden kaynaklı olmayabilir. Aynı hattan başka bir modem ile daha hızlı bağlantı kurabildin mi? Belki sağlam cihazı kurcalıyorsun.
 
Şuan Asus AC750 ile 47mbps hız alıyorum. Hattım 85mbps hıza kadar destek veriyor. Asus modemde de sürekli crc hatası aldığım için elimde ki Tp-link i kurtarabilir miyim diye bir baktım ama çokta çözülecekmiş gibi durmuyor. Şimdi kartı detaylı incelediğimde arızalı olduğunu düşündüğüm elemanlar antene giden yol üzerine bağlı. Büyük ihtimalle modemde başka bir sorun var. Yardımınız için teşekkür ederim.
 
9970v3 kronik arızaları var dsl chip etrafında bulunan kondansatör sorun olabilir sol üst tarafta dsl chip i direk kendisinde sorun olabilir bir dönem çok uğraştım ne yaptıysam olmadı sonrasında bıraktım açık şema vs de yok. Isınma sorunu ile direk işlemciden de kaynaklanabiliyor

Kartın tam resmini atarsanız işaretleyip tarif ederim
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,978
Mesajlar
101,948
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top