Monitör yüzünden internetim yavaşlıyor!

tekosis

Aktif Üye
Katılım
16 Eylül 2019
Mesajlar
425
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda internet bağlantımda anlam veremediğim yavaşlamalar oluyordu. Evdeki mobil cihazlar ve Tv+ yayını internetten gayet normal şekilde faydalanırken ağa bilgisayarımdan bağlandığımda hız ciddi şekilde düşük olabiliyordu. Sorunun wi-fi sürücüsünden kaynaklandığını düşündüm ama sonra düşünürken aklıma yeni monitör aldığımdan bu yana internet problemi yaşadığım geldi. Sorunu laptopa bağlı hdmi kablonun elektromanyetik yayılımına bağladım, dışına alüminyum folyo ile ekranlama da yaptım(toprakladım) ama sonuç değişmedi, rasgele zamanlarda yavaşlama devam etti. Ta ki az öncesine kadar, Evreka!!! :cheeky5:


Tahminim laptop wi-fi anteni monitör içinde ve monitörü kapatınca anten hdmi kabloya yaklaştığından parazit yayılımından etkileniyor haberleşme hızı düşüyor.
 
Son düzenleme:
Hdmı değil de Anten monitörün içinde olduğu için kapatınca laptopun diğer metal bileşenlerine yaklaşıp swr si yükseldiğinden dolayı wifi daha az çekiyor veya sinyal daha çok paket kaybına uğruyor olmasın?
 
Son düzenleme:
@mehmetaliözdemir hocam haklısınız tebrik ederim iyi yakaladınız. Hdmi kabloyu söküp hız testini başlatıp monitörü kapatınca aynı sonucu aldım. Daha önce monitör mekanik olarak kapalı konumda iken hiç çalışmadığımdan sorunu önce kabloya verdim ama benim teşhisim tam doğru olmamış.

Laptop + monitör şeklinde çalışma yapacaklara duyurulur internetiniz yavaşladıysa önce monitörü açıp deneyin ;)
 
Son düzenleme:
Ben zorunda olmadıkça WiFi kullanmıyorum. Hatta kullanmadığım durumlarda kapalı konuma getiriyorum. Bilgisayar masada sabit bir konumda ise Ethernet kablosu ile ağa erişme imkanınız yok mu?
 
@Sercan Bilgisayar sabit değil, hem okulda hem evde sürekli yanımda. Ayrıca wi-fi bağlantısını kessem bile apartmandaki diğer modemlerin yayını aynen devam ediyor. Ağ listesine bakınca kuvvetli yayın yapan ağlar var. Yani benim kendi yayınımı kesmem çok etki oluşturmuyor diye düşünüyorum. Sadece benim modemde 5ghz yayınını kapattim 2.4ghz yeterli oluyor.
 
Laptop'un anteni ekran açıkken dikey pozisyonda olacak şekilde yapılmış ise ekranı kapattığında anten yere paralel açıyla duruyor olacak. Modemde harici anten varsa anteni yan yatırırırsan veya harici anten yoksa modemi de yan yatırırsan kapalı ekranlı laptop'un anteniyle aynı polariteye gelecektir. belki hissedilir bir katkısı olabilir. Tabi diğer cihazları olumsuz yönde etkileyebilir.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,672
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top