Monster ekran parlaklığı

ahmet045

Yeni Üye
Selamlar üstatlarım

Elimde monster t5 v17.1 notebook var. Birkaç gün önce ekran parlaklığı birden düştü. Parlaklığı arttırmaya çalıştığımda parlaklık yükselmiyor ve ekranda titremeler başlıyor. Örneğin Parlaklık seviyesini 10 yaptığımda sorun olmuyor ama 11 yaparsam direkt ekran parlaklığı tekrar düşüyor. Bu seviye oranları sürekli değişiyor. En düşük parlaklıklarda ekranda herhangi bir problem olmuyor ama yükseltmeye çalıştığımda sanki buna izin verilmiyormuş ya da gücü yokmuş gibi ekran titriyor ve hemen parlaklık düşüyor. Prizi takılı da aynı durum değişen yok. Fakat mesela prize taktığım anda milisaniyelik bir parlıklık geliyor sonra gidiyor.

aynı sorunu yaşayanları internetten araştırdım. Bios güncelleme. Driver güncelleme vs değinilmiş bunların hepsini yaptım ama faydası olmadı. Soketleri kontrol ettim fakat bir durum göremedim.

Bios pilim bitik durumda. Bu durumu etkileyen bitik bios pili olma ihtimali nedir? Yani bios pili ekran parlaklığını etkiler mi? Ama prize takılkende durum böyle.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran çözünürlüğü , Sürücülerle alakalı.
Son yaptığınız işlemler öncesine bilgisayarı döndürün .
10-15 gün öncesi olabilir

Bu bir kaç gün içinde işletim sistemi yedek almıştır. Sistem geri yükleme ile,
Sorunun başladığı tarihten öncesine sistemi döndürün.

Tamam bakacağım. Yani bu parlaklık arttırınca ekranın titremesi bundan kaynaklı olabilir diyorsunuz. Bios ekranında da parlaklık aynı seviyede. Lakin bir değişiklik yapmamıştım cihazda sürücü olarak vs. Peki hocam bitik bios pilinin etkisi var mı

İçindeki kodlamayı nasıl yapmışlardır bilemem fakat teknik olarak bios pili tarih ve saatten sorumlu ayrıca donanım ayarlarını da hafızada tutmaya yarıyor. Teknik olarak bios pilinden olmaması gerekir.

İçindeki kodlamayı nasıl yapmışlardır bilemem fakat teknik olarak bios pili tarih ve saatten sorumlu ayrıca donanım ayarlarını da hafızada tutmaya yarıyor. Teknik olarak bios pilinden olmaması gerekir.

Benzer bir konuda çoğu kişi serviste bios güncellemesi yapıp gönderildiğini bir iki kişide bios pilinin değiştirilip onarıldığını yazmış. Bios güncelledim ama sorun çözülmedi. Bu yüzde bios pili ile alaka varsa kendim değiştirebilirim. Servise gönderme imkanım yok şehirden dolayı.

Benzer bir konuda çoğu kişi serviste bios güncellemesi yapıp gönderildiğini bir iki kişide bios pilinin değiştirilip onarıldığını yazmış. Bios güncelledim ama sorun çözülmedi. Bu yüzde bios pili ile alaka varsa kendim değiştirebilirim. Servise gönderme imkanım yok şehirden dolayı.
Cr2032 tipi pildir. Çok ahım şahım bir fiyatı yok takılabilir.

Bios pili kullanıcı ayarlarını hafızada tutar
Pili yenilmeniz de fayda var.
Pil bitikse bilgisayarı her açtığınızda ayarlamaları tekrar güncellemeniz gerekecek.

Forum istatistikleri

Konular
7,183
Üyeler
2,907
Son üye
yucelsan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back