Mosfet pulse trafosu

sedron james

Yeni Üye
Full bridge smps yapmak için yola çıktım. 1500w gücünde olsun diye bismillah dedik. Led sürücülerinde half bridge kullanmışlar fakat 1500w güç seviyesi için bulk kondansatörleri çok büyüyor ve inanılmaz pahalı. O yüzden full bridge deneyim dedim.
Mosfet sürmek için pulse trafosu kullanacağım. 1primer 4 sekonder lazım ama piyasada öyle bi trafo yok. 1primer 2 sekonder var. 2 tane trafoyu girişlerinden paralel bağlayıp kullanabilir miyim sizce?

Surebileceksen kullanabilirsin. Surme problemlerini basitlestirmek icin her iki transformatoru ayri suruculerle surup surucu girislerini birlestirebilirsin.

Tek surucu (transformator surucu) iki transformatorle basetmek zorunda kalacagi icin guclendirilmesi gerekir. Fakat transformatorleri iki ayri surucu ile surerseniz bu gereklilik kalkar.

Son düzenleme:
primer tarafta tek bir sürücüm var. trafoyu sürmek için totem pole yapısı kullandım. o zaman ondan da bir tane daha yapmam lazım doğru anladıysam.

Evet. cift transaformator surucu en iyisi.

Fakat yerinizde olsam trafoyu mumkunse ayni nuveye mumkun degilse daha iri nuveye yeni bastan kendim sarardim.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,851
Üyeler
3,556
Son üye
RookiElectronics

Son kaynaklar

Back