MSI H310M PRO VDH PLUS Anakart Sorunu

Asus bir anakartı windows üzerinden update ettim. Yükleme yaptı ama işlemi sonlandırmadı. O an başıma bir iş geldiğini hissettim. Bilgisayarı kapattıktan sonra bir daha açılmadı. Eski bir anakart olmasına rağmen anakart tamircilerinden fiyat aldım. Dediğin gibi çok fazla para istediler. Şansıma bios dip8 soketli yapıdaydı. Usb bir programlayıcı alarak kendim harici olarak update yaptım. Sonuç başarılı oldu. Anakart çalıştı. Sonra nerde hata yaptığımı görmek için işlemi tekrarladım. Yine aynı sorun oldu. Bir daha harici olarak update edip öyle bıraktım. :)
 
Sorun çözüldü. Vatan Bilgisayardaki OEM ci arkadaş sağolsun anında çözdü olayı.

Detaylar şöyle:
Aslında anakartın BIOS update'ine filan ihtiyacı yok. Çünkü zaten önceden de söylediğim gibi direk 8.nesil işlemciyle çalışacak halde tasarlanmış. (Tasarlamak derken anakartı tasarlayan mühendisin kulaklarını uzun bir süre çınlatacağım.)
Ekteki resimde görüldüğü üzere reset, pw, hdd led gibi pin bağlantıları ana kart üzerine yazılmış. Bu bağlantıların JFP1 soketinden yapıldığı da belirtilmiş. Ben bu JFP1 uyarısına aldırış etmeksizin günlerdir bağlantıları kırmızı ile işaretlediğim VCOM soketine yapıyormuşum. Bunun nedeni ise bilgilendirme yazılarının bu sokete daha yakın olması. Bu yakınlık bende algı yaratmış olacak ki günlerdir ısrarla oraya bağlıyormuşum pinleri. Mühendis adama da aptal demek bana yakışmaz ama ben aptalın önde gideni isem o da bana yön veren kişi. Pilin sol üst kısmında boşluk var ve JFP1 e daha yakın bir kısım. O bilgilendirme yazılarını oraya yazsa ben hiç böyle bir yanılgıya düşmezdim. Allahtan Vatan bilgisayardaki arkadaşın da aynı yanılgıya düşme olayı başına gelmiş de şıp diye anladı durumu. İşin içinde olan adam bizden iyi biliyor tabi.
Sonuç olarak hiç bir bios update'ine ihtiyaç olmadan PC şuanda çalışır durumda.

20230123_145649.jpg
 
Son düzenleme:
Bir gariplik olduğu belliydi. Yanlış yapmaya çok müsait bir tasarım.

İlk aldığın adamlarda ya işi bilmiyor yada para almak için işlerine öyle gelmiş.
 
Bari işlemcisiz power on oluyor mu baksaydında öğreneydik... :p
Çok lanet bir cpu fanı var. Nere çevirirsen çevir oturmuyor. Egzoz fanını sökerek ancak böyle oturttum. Normalde tam tersi olması gerek ama rame değidiği için takamadım. Hal böyle olunca da bir daha söküp çeşitli testler yapmak istemiyorum :D

20230123_191222.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,298
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top