Sercan
--
Birkaç gün önce bit pazarından Nitecore D2 şarj cihazı aldım. Bu cihazın Lygte-Info web sitesinde incelemesini görünce çok kaliteli olduğunu görebiliyoruz. Fakat benim aldığım cihazın aynı kalitede olduğyundan emin değilim. Bu cihazın ya çakmaları var ya da bize gelen cihazların kalitesi düşük. Aşağıdaki PCB karşılaştırmasına göre bunun kalitesi hakkında yorum yapılabilir mi? Bendeki cihazın entegrelerinin üzeri kazınmış. Bir de şarj için kullanılan bir entegre yerine bendeki tasarım daha farklı.
Bu arada cihazın iki farklı beseleme yöntemi var. Cihaz 230 V ile çalışmıyor 12 V ile sorunsuz çalışıyor. 230 V'u 12 V'ta düşüren SMPS, 4 V civarında bir çıkış veriyor. Yani voltaj çökmesi oluyor. Emin değilim ama sanıyorum VIPer22A SMPS entegresi arızalı.
Lygte-info foto:
Bendeki cihaz:
Lygte-info foto:
Bendeki cihaz:
Lygte-info foto:
Bendeki cihaz:
Bu arada cihazın iki farklı beseleme yöntemi var. Cihaz 230 V ile çalışmıyor 12 V ile sorunsuz çalışıyor. 230 V'u 12 V'ta düşüren SMPS, 4 V civarında bir çıkış veriyor. Yani voltaj çökmesi oluyor. Emin değilim ama sanıyorum VIPer22A SMPS entegresi arızalı.
Lygte-info foto:
Bendeki cihaz:
Lygte-info foto:
Bendeki cihaz:
Lygte-info foto:
Bendeki cihaz: