ChatGPT nin güç kaynağı tasarımı

mgozalan

Üye
Merhabalar,
Tam ihtiyaç duyduğum konu desem doğrudur.
Bu chat GBT ye sordum elimdeki malzemelerle bana nasıl 12 volt çıkışlı bir güç kaynağı yaparım diye.PC817 ve TL 431 ile PWM kontrolü yapacaktı.Çıkardığı devrede göremedim.Ufak bir smps trafosu var elimde.
malzeme listem ve diğerleri ektadir.
Devrede sorun varmıdır?
veya daha düzgün aynı şekilde çalışan devre öneriniz nedir?Yönlendirmeniz için teşekkürler.

Ekler

• mini1.jpeg
    mini1.jpeg
    64 KB · Görüntüleme: 73
  • pwm sürücü.png
    pwm sürücü.png
    762.4 KB · Görüntüleme: 75
Merhabalar,
Tam ihtiyaç duyduğum konu desem doğrudur.
Bu chat GBT ye sordum elimdeki malzemelerle bana nasıl 12 volt çıkışlı bir güç kaynağı yaparım diye.PC817 ve TL 431 ile PWM kontrolü yapacaktı.Çıkardığı devrede göremedim.Ufak bir smps trafosu var elimde.
malzeme listem ve diğerleri ektadir.
Devrede sorun varmıdır?
veya daha düzgün aynı şekilde çalışan devre öneriniz nedir?Yönlendirmeniz için teşekkürler.
Şema çöp. :)
Yeni konu açılması daha doğru olur, başlıktakıyla alakası yok.

Smps tasarımına geçmeden, UC3843'ü protobord üzerinde çalıştırıp test ediniz bence.
Ayrıca bu trafo led ampulden çıkan bobin olabilir mi? Dört ucu da bobinde mi?

gemini 2.5'a sorun, ya da chatgptden ascii seklinde cizmesini isteyin fikrini resime dokemiyor daha dogru sekilde

Proje öğrenme amacıyla yapılıyorsa smps kontroller datasheet ve reference design dokumanlarda gerçek hayata yakın şemalar zaten var. Yapay zeka bu konularda bilgi edinmesine köstek oluyor.
Yok, 12 V güç kaynağına ihtiyac varsa hiç zahmet etmeyin hazırını alın, ihtiyacı daha ucuza kapatırsınız.

Proje öğrenme amacıyla yapılıyorsa smps kontroller datasheet ve reference design dokumanlarda gerçek hayata yakın şemalar zaten var. Yapay zeka bu konularda bilgi edinmesine köstek oluyor.
Yok, 12 V güç kaynağına ihtiyac varsa hiç zahmet etmeyin hazırını alın, ihtiyacı daha ucuza kapatırsınız.
Yönlendirme için teşekkürler,
Amaç tabiki daha fazlasını öğrenme ve kullanma.Elimde yeterince malzeme var ve değişik olarak neler yapıp kullanırım bununla ilgili öğrenme isteği bendeki.
NOT: @birisim uğraşıp yapatıklarımı kullanmak kadar zevkli değil para ile satın aldıklarım.

Ekler

• Ağır hizmet güç kaynakları.jpeg
    Ağır hizmet güç kaynakları.jpeg
    354.7 KB · Görüntüleme: 32
  • çok pratik güç kaynağı.jpeg
    çok pratik güç kaynağı.jpeg
    274.1 KB · Görüntüleme: 30
  • Elektronik komponentler.jpeg
    Elektronik komponentler.jpeg
    316.4 KB · Görüntüleme: 29
  • Led sürücüler.jpeg
    Led sürücüler.jpeg
    239.8 KB · Görüntüleme: 28
  • smd malzemeler.jpeg
    smd malzemeler.jpeg
    275 KB · Görüntüleme: 30
  • tamir edilen ufak şarj aletleri.jpeg
    tamir edilen ufak şarj aletleri.jpeg
    234.2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,801
Üyeler
3,142
Son üye
htsumer

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back