Oral-B Elektrikli Diş Fırçası Şarj Etme

Berker Pekel

Aktif Üye
Katılım
24 Eylül 2021
Mesajlar
117
Herkese merhabalar,

Bir süredir taşınma telaşesinden yoktum, yakında döneceğim umarım.

Elimde şarj istasyonunu kaybettiğim bir diş fırçam var. Oral-B Pro 700. İçerisinde bir NiMH pil bulunuyor. Ve kablosuz şarj oluyor, tahmi edeceğiniz üzere içerisinde onlarca tur dönmüş bakır tel var, şarj istasyonu da muhtemelen aynı şekilde, birbirine yaklaşınca manyetik alandan şarj oluyorlardı.

İşaretlediğim yerlere;
Ürünün içini açıp, pilin + ve - bacaklarından 1,5v verdim hiçbir tepki vermedi.
Bu sefer şarj olan yerdeki bakır sarımın bacaklarına 1,5v verdim yine şarj ışığı yanmadı.

Acaba bu tarz ürünleri dışarıdan elle gerilim vererek şarj etmek mümkün değil mi? Yanlış yerlere, yanlış değerler veriyor olabilir miyim?

Tecrübeleriniz ve mesajlarınız için şimdiden teşekkür ederim

İyi forumlar

1.jpg
 
İşaretlediğim yerlere;
Ürünün içini açıp, pilin + ve - bacaklarından 1,5v verdim hiçbir tepki vermedi.
Bu sefer şarj olan yerdeki bakır sarımın bacaklarına 1,5v verdim yine şarj ışığı yanmadı.
Muhtmelen AC olması gereken yere DC gerilim veriyorsun.
 
İlk AC/DC gücü değişebilen adaptörün 1,5v 500mA gücüyle vermiştim evet, sonra garanti olsun diye charger'ıma 2 pil taktım, onlar şarj olurken 2 kablo çektim, ucuna multimetre ile baktığımda 1,35v diyordu. O şekilde verdim pcbye yine olmadı

2.jpeg
 
Merhaba,
Belki yeri değil ama kesin bildiğim bir kuralı yazayım. Kılları sert olan standart diş fırçası kullanmanızı öneririm (dişetlerinizde rahatsızlık yok ise). Fırçalarken de kırmızıdan beyaza doğru yani fırçalama yönü dişetlerinden dişlere doğru. İlk zamanlarda belki hafif kanamalar olacaktır ama sağlıklı bir ağız bakımı olacaktır.
 
Evet AC alıyormuş. Fakat yine de pilleri şarj eden sistemden çektiğim kablo şarj etmesi gerekmiyor mu? Garanti olsun diye gidip direkt pilin kendi uçlarına da değdirdim ama bana mısın demiyor.



1643223401848.png
 
Bir kere deneme yaparken oradaki bakır sargıyı devreden ayırman lazım. Yoksa o sargı senin oraya bağladığın pili kısa devre etmiştir. O sargıyı çıkarıp oraya 3 V DC veya AC vermeyi dene.
 
Bir de şunu belirteyim: Eğer pili iptal edip fırçayı şebekeye bağlanan bir adaptör ile beslemek istiyorsan, risk alıyorsun demektir. Şebekeden olası bir kaçak olması durumunda ölümcül bir elektrik çarpılması olabilir. Bu fırçanın tasarımı elektrik kaçağı yönünden emniyetli değildir, çünkü öngörüldüğü şekilde kullanıldığı zaman hiçbir şekilde şebeke voltajı yok ortalıkta.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,850
Mesajlar
99,785
Üyeler
2,482
Son üye
ilker29

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top