Osiloskop Alma Serüveni Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler (HP 1220A)

athenas0arrows

Aktif Üye
Herkese Merhaba,
Sahip olduğum ilk osiloskopu owon hds272 'yi Sıfır aldığım için herhangi bir sorunla karşılaşmadım

2.el olarak satıcının askeriyeden çıkma olduğunu belirttiği HP1220A osiloskopu çok uygun bir fiyata alma aşamasındayım satıcıdan aldığım video ve fotoğrafları inceleyip benim görmediğim gözünüze takılan sorunları bildirirseniz sevinirim

bir sorun çıkması durumunda servis manuelini agilent den temin ettim tamir edebileceğimi düşünüyorum
videolar ve manuel dosya olarak eklenmiştir

fikirlerinin merak ediyorum sizce mantıklı bir alışveriş mi

Ekran görüntüsü 2024-11-29 205328.png

Ekran görüntüsü 2024-11-29 205338.png

Ekran görüntüsü 2024-11-29 205349.png

Ekran görüntüsü 2024-11-29 205359.png

Ekler

• WhatsApp Video 2024-11-29 saat 20.09.56_b2c47a89.mp4
    3.7 MB
  • WhatsApp Video 2024-11-29 saat 20.11.09_3b316e63.mp4
    16.5 MB
  • WhatsApp Video 2024-11-29 saat 20.22.08_11b4b100.mp4
    5.2 MB
  • hp 1220A service manuel.pdf
    2.9 MB · Görüntüleme: 28
Daha alımı yapmadığım için tam fiyat söylemek doğru olmaz ama benzerlerine nazaran kelepir bir ücrete denk geldi 3000 tl den daha az cihazda herhangi bir sorun görebildiniz mi

Sorun olup olmadigini sen tespit edeceksin.

Probu test pinine baglayip vdiv komutatorunun tum kademelerini tek tek dene. varsin goruntu ekran disina ciksin. En azindan yukselen ve dusen kenarin ekranda gorundugunu onayla.

Ayni sekilde tdivin tum kademelerini de tek tek dene.

Komutatorler sicrama yapmiyorsa, komutator kademelerinde sorun gormuyorsan fiyat dedigin gibiyse alinabilir.

Fakat audio cihazlarinin tamirati disinda tat vermez.

Son düzenleme:
İki kanalın çalışıp çalışmadığı net değil. Sadece tek kanal göstermiş.

Bir de benim bildiğin analogların tamamında olan ALT/CHOP görüntüleme modları yok. İki kanala aynı anda ihtiyacın olduğu durumda bunlar önemli özellikler.

Bir de genel olarak temiz gözükmüyor. Çok limitli bir cihaz. Ben böyle şeyler almaya can atarım, ama ben olsam da almam bunu.

satıcıdan aldığım videolarda aklıma takılan 2 şey var ya ölçümleme kısmında sorun var yada test pininde sorun var test için kare dalgayı hiçbir türlü göremedik

Askeriyeden bir demirbaş miyadını 10 kere doldurmadan pek çıkmaz. Kim bilir kaç tamir gördü o cihaz da en son emekliye ayrıldı.

Videodan da anlaşılacağı üzere ya osiloskop yada prob bozuk. Mukayese yapılabilmesi açısından kendi aldığım Fluke/Philips PM3084 osiloskobu (insanın nazar değmesin diye göstermekten imtina edeceği kadar kusursuz temizlikte) dolar üzerinden hesap yaparsak bugünün parasıyla yaklaşık 6000TL gibi bir fiyata sahip oldum. Bu cihaz sağlamsa 2000 üzeri fiyat bence fazla kaçar.

Satıcı geçen sene içini toz almak için açtığını içinin fotoğraflarını istediğimde açamayacağını söyledi cihazın arızalı ve tamir'li olduğu yönünde ciddi şüphelerim var

Videodan da anlaşılacağı üzere ya osiloskop yada prob bozuk. Mukayese yapılabilmesi açısından kendi aldığım Fluke/Philips PM3084 osiloskobu (insanın nazar değmesin diye göstermekten imtina edeceği kadar kusursuz temizlikte) dolar üzerinden hesap yaparsak bugünün parasıyla yaklaşık 6000TL gibi bir fiyata sahip oldum. Bu cihaz sağlamsa 2000 üzeri fiyat bence fazla kaçar.
2000TL in altında bir fiyata anlaştık

satıcıdan cihaz hakkında daha detaylı videolar istedim ava giderken avlanmamak için
O durumda kendinizde tamir edebileceğinize inanıyorsanız alabilirsiniz. Arızalı çıkarsa forumda bir başlık açarsınız. Herkes elbirliği ile ameliyat için yardımcı olur.
tamir edebileceğime inanıyor o yüzden özellikle servis manueli olan bir cihaz seçtim

Not: service manuel yukarıdaki giriş yazısında eklidir

Ben özellikle bit pazarlarından falan çok fazla eski cihaz aldım. Bu cihazdan bağımsız olarak, tecrübelerime göre şunu söyleyebilirim: Bu tarz cihazları alırken, cihazı çalıştıramazsan ya da bazı durumlarda çalıştırsan bile, seni üzmeyecek fiyatın dışında kalmamalısın.

O parayı cihaza değil, kendi kafandaki amaca (eğitim, tecrübe, eğlence vb. neyse artık) harcıyorsun. Her şeyiyle çalıştırsan bile, harcadığın zamanla birlikte sana kümülatif maliyetine satmak çok mümkün olmuyor. O nedenle kafandaki amacı gerçekleştirdiğinde mutlu olacağın, cihazı çöpe atsan bile seni üzmeyecek fiyat sınırlarında kalmalısın.

Askeriyeden çıkma bile olsa yeni çıkmış olabileceği bana pek mantıklı gelmiyor.
Cihaz çok eski çünkü başka el değiştirmiş de olabilir.

Bu arada osiloskop ihtiyacı için bakınıyorsan, aynı paraya aşağıdaki cihaz da bir alternatif. Ben ilanı ve ilan sahibini tanımıyorum; hızlıca baktığımda denk geldiğim rastgele bir ilanı paylaşıyorum.

Bu sararmaları falan kolayca ilk günkü haline getirebilirsin. Bu da güzel bir restorasyon konusu olabilir.

bu ilanı hp yi incelerken baktım satıcının diğer ilanlarından ve fotoğraflardan cihazın robotik kodlama atölyesinden çıktığını anlıyorum

Satıcıdan daha detaylı videolar ve içinin resimlerini isteğimde atmak istemedi olayı oldu bittiye getirmek istiyor büyük bir hurda ile karşılaşmamak için @taydin 'ın fikrini uygulayıp almaktan vazgeçiyorum

NOT: satıcı eğer ilanı geri yükler ise linki paylaşacağım bu şüpheli cihazı almak isteyen çıkar ise şansını deneyebilir

Ankaradaki bu şirkette de güzel cihazlar var fiyat teklifini telefon ile almak daha sağlıklı oluyor daha önce buradan alışverişiniz oldu mu

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,116
Üyeler
2,885
Son üye
ozcanthegreat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back