otomatik başlatmalı anahtarlama devresi

asicocuk34

Aktif Üye
evde elektrikler gidip geldiğinde bilgisayarımın tekrar otomatik start almasını istiyorum ama anakartının "AC LOSS" özelliği yok. basit bir devre arıyorum. Gemini yapay zekanın önerdiği devre pek işe yaramadı.

[5V Güç Kaynağı +] ---- [Diyot (1N400x)] --|>|-- [Kapasitör (1000uF+ +)]----- [Kapasitör -] ---- [GND]

[5V Güç Kaynağı +] ---- [Gate Direnci (100Ω - 470Ω)] ---- [IRFZ44N Gate (G)]----[Pull-down Direnci (10kΩ - 100kΩ)] ---- [GND]

[IRFZ44N Drain (D)] ---- [Bilgisayar Güç Düğmesi Uçlarından Birine]
[IRFZ44N Source (S)] ---- [Bilgisayar Güç Düğmesi Diğer Ucuna]

başka önerisi olan var mı?

Son düzenleme:
evde elektrikler gidip geldiğinde bilgisayarımın tekrar otomatik start almasını istiyorum ama anakartının "AC LOSS" özelliği yok. basit bir devre arıyorum. Gemini yapay zekanın önerdiği devre pek işe yaramadı.

[5V Güç Kaynağı +] ---- [Diyot (1N400x)] --|>|-- [Kapasitör (1000uF+ +)]
|
[Kapasitör -] ---- [GND]

[5V Güç Kaynağı +] ---- [Gate Direnci (100Ω - 470Ω)] ---- [IRFZ44N Gate (G)]
|
[Pull-down Direnci (10kΩ - 100kΩ)] ---- [GND]

[IRFZ44N Drain (D)] ---- [Bilgisayar Güç Düğmesi Uçlarından Birine]
[IRFZ44N Source (S)] ---- [Bilgisayar Güç Düğmesi Diğer Ucuna]

başka önerisi olan var mı?
Anakartın nedir?

Devre tasarımı değil ama hazır olarak şöyle bir çözüm olabilir. Cihazı ben uzaktan masaüstü bilgisayarı açmak için kullanıyorum. Çıkışı belirlenen saniye kadar ON yapıyor. İsterseniz enerji kesildikten sonra açılış konumunu ON yapar 1 saniye kadar sonra OFF'a çeker kendini açmış olur.

TEMU LINK

Power buton kısmına bir paralel kondansatör atılıp denenebilir belki
50 volt 1 uf kondansatör işe yaradı ama şimdi de olası ihtimaller için bekleme süresi eklemek istiyorum. yani butona basmadan önce laptopun kendi kondansatörlerinin şarj olmasını beklemesini istiyorum. 1-2 saniye zaman kazandıracak bir devreye ihtiyacım var.

yapacak arkadaşlar butonun + ve - uçlarına dikkat etsinler. şuan sorunsuz çalışıyor

50 volt 1 uf kondansatör işe yaradı ama şimdi de olası ihtimaller için bekleme süresi eklemek istiyorum. yani butona basmadan önce laptopun kendi kondansatörlerinin şarj olmasını beklemesini istiyorum. 1-2 saniye zaman kazandıracak bir devreye ihtiyacım var.
1uf büyültülebilir diye düşünüyorum

555 ile yapılabilir gibi duruyor. Şöyle bir website var 555 için oradan belki ihtiyacın olan devreyi bulabilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
7,544
Üyeler
3,057
Son üye
ermantml

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back