Pcb tasarlayan ai'ler ne kadar iyi?

Fikirleriolanadam

Yeni Üye
Reinforcement ile routring projeleri görmüştüm eskiden lakin bu daha kapsamlı ve şuan için ücretsiz planı olan bir ai pcb kompanent yerleşim ve routring hizmeti. Diferansiyel hatları, empedans hedeflerini tanımlayabiliyormuşuz. Açıkcası benim henüz o kadar bi deneyimim olmadı pcb tasarımıyla, ama merak ediyom yerli mühendislerimizin düşüncelerini. Aklıma bu sistemi llm ile otomasyona dönüştürmek geliyor. Örn claude code'a diceksin "bana şu fpga çipinin pcie pcb sinin tasarımını yap, python kütüphaneleri ve open source toollardan yardım alarak netlist, şematik oluştur kodlayarak. Sonra mcp üzerinden web'e bağlan, quilter'a yükle ve değişkenleri gir." gibisinden. Sizce mümkünatlı mıdır :D

site linki: https://www.quilter.ai/

kendi tercihim olarak, ben bilmediğim işi ai'ya yaptırmam, mesela FPGA tasarımı bilmiyorsam aiya yaptırmam, çünkü doğru yapıp yapmadığını test etmenin tek yolu o pcbyi siparis etmek. ama diyelim ki halihazırda çalıştığım bir ic var, bunun etrafını popüle etmesini sağlayabilirim, çünkü sonrasında ne yaptığını kontrol edip düzeltebilirim. kişisel görüşüm bu.

fiziksel projeler yazılımdan çok farklı, o pcbyi test etmenin tek yolu fiziksel olarak eline geçirmek, öyle her kod değişikliğinde yeni ürün compile edip test etmek gibi değil bu da, deli gibi maliyet ekliyor prototipe. bu yüzden bir süre daha yapay zekalar bu tür fiziksel işlerde geri kalacak

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,257
Üyeler
3,795
Son üye
yasinhakan21

Son kaynaklar

Back