Garfield
Üye
5 kanatlı tavan vantilatörüm var. Bu vantilatör 3-4 sene bina deposunda kanatları üzerinde beklemiş ve MDF benzeri malzemeden olan kanatlar ortamın nemi ile eğilme, şişme gibi deformasyona uğramış. Kanatlardan birini şablon kullanarak, kompozit panel malzemeden kanatları tekrar kesme düşüncesi ile reklamcının birinden 2 parça kompozit panel satın aldım. 5 adet kanadı dekupaj ile kestim. Sonra kanatları hassas tartı cihazı ile tarttım. Hepsi tamamen aynı ölçüde olan kanatlardan, 2 kanadın her biri 217 gr. ; 3 kanadın her biri 228 gr. geldi. Kalınlıkları aynı 2 ayrı parça kompozit panelin sanıyorum yoğunlukları farklı.
Elimde başka kompozit panel yok. Pahalı bir malzeme yeniden almayacağım. Farklı ağırlıktaki kanatları kullanacağım. Fakat bu kez balans sorunu ortaya çıkıyor. Çözümü içinde 217 gramlık kanatlara 11 gr. ek ağırlık yapıştırayım, tüm kanatlar 228 gr. olsun diye düşünüyorum. Fakat bu ilave ağırlıkları gelişi güzel kanat üzerinde konumlandırma pek mantıklı gelmiyor. 11 gr. denge ağırlıklarını kanadın neresine konumlandırayım, bunun bir matematiği var mıdır?
Elimde başka kompozit panel yok. Pahalı bir malzeme yeniden almayacağım. Farklı ağırlıktaki kanatları kullanacağım. Fakat bu kez balans sorunu ortaya çıkıyor. Çözümü içinde 217 gramlık kanatlara 11 gr. ek ağırlık yapıştırayım, tüm kanatlar 228 gr. olsun diye düşünüyorum. Fakat bu ilave ağırlıkları gelişi güzel kanat üzerinde konumlandırma pek mantıklı gelmiyor. 11 gr. denge ağırlıklarını kanadın neresine konumlandırayım, bunun bir matematiği var mıdır?