Değiştirdim abi yenisi ile. Hiç bir değişiklik olmadı. 5v voltaj dalgalanması devam ediyor. 16v tarafı ise 0.8mV'a çıkıp düşüyor.Arıza güç katında gibi görünüyor.
Floresan testini erteleyin
Pwm entegresinin yanında küçük bir elektrolitik frekans kondansatörü vardır,
(22-47 Uf arasi)
Voltaj dalgalanmaları yapabilir.
Yeni takip Değiştirin
Şimdi mosfeti ve AZ431'i değiştirdim abi.TL431 yapabilir.
Şema da AZ431 olarak belirtilmiş
Yok abi çıkmıyor. Oynak olarak.0.5v gibi bir değer var sadece.16v. çıkıyor mu?
Orada değiştirmediğim ufak tefek elemanlar kaldı bir tek.16 V. ve 5 V yoksa arıza primer katta aranmalı
Orada değiştirmediğim ufak tefek elemanlar kaldı bir tek.
şemaya bakarak tek tek ölçün, değer kaybeden veya değeri değişen malzeme olacaktır.
yok.Bobinlerde sıkıntı olabilir mi abi? Onları iyi tanımıyorum.
Abi primer tarafındaki bütün elemanları söküp ölçtüm. Değer kaybeden 220 girişindeki 470nF kutupsuz da olmuş. 270'e kadar düşmüş. Değiştirdim sonuca etki etmedi.Bazı arızalar zorlu oluyor. İnsanı bunaltıyor.
Sabırla uğraşarak sonuca ulaşırırsınız.
EMİ filtre kondansatörü dür. Sonucu pek etkilemez yedekte sağlam 470nf varsa değiştirin. Yoksa öylece kalsın.Abi primer tarafındaki bütün elemanları söküp ölçtüm. Değer kaybeden 220 girişindeki 470nF kutupsuz da olmuş. 270'e kadar düşmüş. Değiştirdim sonuca etki etmedi.
Şemadan takip edebilirsin. Ohm değerini ölçer misin..Bir tek sökmediğim trafo kaldı artık. Onuda devre üzerinde öçlünce sekonder tarafındaki 4 bacağında bir biri ile kısa devre olduğunu gördüm. Bu normal mi?
Başka şubede ay ısından vardır bakınayım.Şemadan takip edebilirsin. Ohm değerini ölçer misin..
Trafo da ısınma var mı?
Aynı tip başka bir kart olsa oradan karşılaştırılabilir .