picprojeden bir üyeye mesaj atılması

Ancak din ve siyaset kişisel bir tercih olduğundan sürtüşmeye warcak seviyeye getirilmemesi ve mümkün olduğunca kaçınılması gerektiği düşüncesindeyim.
Zira üyelere hiç bir fayda sağlamadığı gibi zarara da götürmektedir.

O konuda belli bir kural koyduk ve şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. Dinin ve siyasetin kendisini yasaklamıyoruz, çünkü bu alanlara hizmet edecek bir elektronik teknolojisini neden tartışmayalım? Mesela ben şu elektronik tesbihlerden olan zikirmatik yapmak istiyorum. Veya GPS den aldığı konuma istinaden doğru saate ezan okuyan bir sistem yapacağım. Bunları yapmak için rahat rahat dini konuşabilmemiz lazım. Birileri de tabi araya girip dalga geçecek, boş işler falan diyecek ama olsun, yok sayarsın işine bakarsın.

Ama bir din tartışması iki kişi veya iki grup arasında tamamen kısır hale gelmişse, iki tarafın da aynı şeyleri farklı farklı cümlelerle tekrarlayıp durduğu bir ping pong maçına dönüşmüşse, işte sadece bu noktada yönetim olarak müdahale ediyoruz ve konuyu kilitliyoruz. Yoksa dini felsefi olarak veya fiziksel düzlemde seviyeli bir şekilde tartışabilinir, tartışıldı da ve hiç müdahale etmedik.

O konuda belli bir kural koyduk ve şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. Dinin ve siyasetin kendisini yasaklamıyoruz, çünkü bu alanlara hizmet edecek bir elektronik teknolojisini neden tartışmayalım? Mesela ben şu elektronik tesbihlerden olan zikirmatik yapmak istiyorum. Veya GPS den aldığı konuma istinaden doğru saate ezan okuyan bir sistem yapacağım. Bunları yapmak için rahat rahat dini konuşabilmemiz lazım. Birileri de tabi araya girip dalga geçecek, boş işler falan diyecek ama olsun, yok sayarsın işine bakarsın.

Ama bir din tartışması iki kişi veya iki grup arasında tamamen kısır hale gelmişse, iki tarafın da aynı şeyleri farklı farklı cümlelerle tekrarlayıp durduğu bir ping pong maçına dönüşmüşse, işte sadece bu noktada yönetim olarak müdahale ediyoruz ve konuyu kilitliyoruz. Yoksa dini felsefi olarak veya fiziksel düzlemde seviyeli bir şekilde tartışabilinir, tartışıldı da ve hiç müdahale etmedik.
Aslına bakarsanız üretim materyalinin hizmet alanları değil mesele.
Kişisel inançların veya siyasal/sosyal tercihlerin tartışılması anlamsız.
Çünkü adı üstünde kişisel tercih.
Bir inanmayan da inanana hizmet edecek bir meta tasarlayıp ürüne dönüştürebilir bunda bir beis yok.
Lakin şu iyi şu kötü tartışmasının belirttiğim şeyler için mekatronik konusu edilmediği takdirde daha verimli ve mükemmel olacağı düşüncesindeyim.

Mesela şu an; sosyal medyanın, ve gelişkin arama motorların olmadığını düşünün. Troller nerelerde takılacak? Bu durumda ne tür kısıtlamalar olacaktır?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,847
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back