Ancak din ve siyaset kişisel bir tercih olduğundan sürtüşmeye warcak seviyeye getirilmemesi ve mümkün olduğunca kaçınılması gerektiği düşüncesindeyim.
Zira üyelere hiç bir fayda sağlamadığı gibi zarara da götürmektedir.
O konuda belli bir kural koyduk ve şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. Dinin ve siyasetin kendisini yasaklamıyoruz, çünkü bu alanlara hizmet edecek bir elektronik teknolojisini neden tartışmayalım? Mesela ben şu elektronik tesbihlerden olan zikirmatik yapmak istiyorum. Veya GPS den aldığı konuma istinaden doğru saate ezan okuyan bir sistem yapacağım. Bunları yapmak için rahat rahat dini konuşabilmemiz lazım. Birileri de tabi araya girip dalga geçecek, boş işler falan diyecek ama olsun, yok sayarsın işine bakarsın.
Ama bir din tartışması iki kişi veya iki grup arasında tamamen kısır hale gelmişse, iki tarafın da aynı şeyleri farklı farklı cümlelerle tekrarlayıp durduğu bir ping pong maçına dönüşmüşse, işte sadece bu noktada yönetim olarak müdahale ediyoruz ve konuyu kilitliyoruz. Yoksa dini felsefi olarak veya fiziksel düzlemde seviyeli bir şekilde tartışabilinir, tartışıldı da ve hiç müdahale etmedik.