Pioneer Teyp ses entegesi değişimi sonrası ses yok.

asicocuk34

Aktif Üye
elimde 2 adet aynı sorunlu pioneer teyp var, ses çıkışı kısadevre olduğu için PAL013A ses çıkış anfi entegresini değiştirdim.
Sistem ayarlarını konrol ettim bir ses çıkışı yok.
cihaz çalışıyor ama her hangi bir ses çıkışı yok.
pm9013a entegreyide değiştiridim gene bir ses çıkışı yok.
anakartlar iyice kontrol ettim kısadevre olan bir kompanent bulamadım.
entegre yollarını ve bacaklarını kontrol ettim,
voltajları kontrol ettim.
2 cihazda da voltaj var. ses amfi entegresi hiç ısınmıyor ve ses çıkışı yok.
sen anfi entegresi volum bacağında ses açıkken 4 volt var ses kapalıyken voltaj yok, yani normal

axu girişinden osiloskopun voltaj jeneratörü ile kare dalga verdim.
pm9013a ses entegresinin giriş bağına kare dalga geliyor ama entegre çıkışta kare dalga yok.
"sys+5.78" ve "vdd 3V" voltajları var. "STB" Standbay 3.3 voltajı var.

service manuel

Elektrotanya for electronics experts

Electronics forum for electronics experts to repair defective appliance.
elektrotanya.com
2 pionner teyptede sıfır entegeler takmama rağmen ses yok sebebi nedir bilen var mı?

BUP14.4 gerilimin çıkış entegresine ulaşıp ulaşmadığını ve P751,P752,P753 ün sağlamlığını kontrol ediniz.

BUP14.4 gerilimin çıkış entegresine ulaşıp ulaşmadığını ve P751,P752,P753 ün sağlamlığını kontrol ediniz.
voltaj var, sigortalar sağlam,

youtubeda şöyle bir video buldum. pioneer teyplerde koruma devresi varmış galiba ama hangi mantıkla çalıştığını bulamadım. videodaki yöntemi denedim işe yaramadı.
videoda ses amfi entegesinin "HSD" bacağını boşa çıkarıyor ve o bacağın gireceği yeride gnd'ye bağlıyor.

kulaklığın bir ucunu gndye diğer ucunu PAL013A entegersinin "IN" girişine bağladım ve 4 girişten de ses geldiğini sonunda farkettim.
sorun pal013a entegremiz aktif olmuyor.
her iki besleme bacağında da 12 volt var.
standby voltajı 5.78 volt var.
entegerinin pal013a "offset (OD)" bacağını devredışı bıraktım ve denedim gene açılmadı.
entegreyi tekrar değişticem başka yolu yok gibi

Son düzenleme:
pal013a yerinde tda7388 entegre ile değiştirdim sorun çözüldü. ilk bacağı takmadım. çinliler beni dolandırmış.... :kizgin3:

2. pioneer teyptede aynı sorun vardı. onunda entegreyi değiştirdim çalıştı. bu çekikler beni çok uğraştırdı....:kotek1:

Forum istatistikleri

Konular
7,557
Üyeler
3,058
Son üye
mgozalan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back