Projelere sponsor nasıl bulunur?

0xyit

Aktif Üye
Hiç projesine sponsor bulan oldu mu ? Projeden kastım hobi vs. değil, bildiğiniz pazarda rakipleriyle kapışacak bir proje, bulan varsa nasıl buldu?

Öğrenci projelerine sponsor bulunabilir.
Ticari bir proje ise karşılıksız destek bulmanız çok zor. Projenize ortak olmayı teklif ederler. Size bir bütçe ayırırlar, sizde ürünü ortaya çıkartırsınız. Sonra satış aşamasında anlaştığınız şekilde karı ve zararı bölüşürsünüz.

Projeni TÜBİTAK TEYDEB'de kabul ettirirsen, maddi olarak destek alabiliyorsun. Biz zamanından birkaç tane proje için bu şekilde destek aldık. Aynı şekilde KOSGEB destekleri de var.

Ama işte bizim devletin her zamanki "kaşıkla ver, kepçe ile geri al" mantığı nedeniyle genelde pek bir yere varılamıyor. Destek alabilmen için teknoloji bölgelerinde olman lazım ($$), personal çalıştırman lazım ($$$), yılda bir yeminli mali müşavire mali rapor hazırlatman lazım ($$)

Yani ancak bolca paran varsa parasal destek alabiliyorsun:katil1:

Ama çok iyi bir fikri olan bir şahıs isen, beş kuruş alamıyorsun ...

Hiç projesine sponsor bulan oldu mu ? Projeden kastım hobi vs. değil, bildiğiniz pazarda rakipleriyle kapışacak bir proje, bulan varsa nasıl buldu?
Proje kolay taklit edilemeyecek bir şey olmalı. Yoksa ortaklık vb. maksatlarla tanıttığınız projenizi, şirketler kopyalayıverir. Bir projenin argesinin ciddi bir kısmını kendiniz yaptıysanız ve sizin varlığınız projenin hayata geçmesi için kritik öneme sahipse bunu pazarlamanız daha kolay olur. Argesi tamamlanmasa bile pazar araştırması, üretim imkanları, üretim süreçleri vb. konularda kayda değer bir çalışmanız olduğunda bunun için daha kolay finansman bulursunuz, bu muhtemelen ortaklık şeklinde olur. Projedeki varlığınız fikir sahibi olmanın çok ötesinde olacağı için bertaraf edilmeniz fikri paylaştığınız kişiler için kayıp olur.

Bu konuda projeyi bir iş fikri olarak görmek lazım. İş planı hazırlamakla ilgili bolca video ve örnek döküman var. Başarılı ve başarısız projeleri hakkında, süreçleri ile ilgili bilgi ve deneyim paylaşan yerli/yabancı çok kişi var.

Amerikali cok guzel bir fikir buldugunda iki ortak ararmis.

Fikir benden %50 pay benim.
Biriniz parayi koyacaksiniz.
Digeriniz, de satacak.
Olması gereken bu şekilde bence, ben kendi yaptığım hiç bir projenin marketing ve bütçe kısmını halledemiyorum, hadi bütçe sponsorlardan hallolsa bile marketing yine sıkıntı. Keşke bu iki ortağı kolayca bulmanın bir yolu olsa :D

Projeni TÜBİTAK TEYDEB'de kabul ettirirsen, maddi olarak destek alabiliyorsun. Biz zamanından birkaç tane proje için bu şekilde destek aldık. Aynı şekilde KOSGEB destekleri de var.

Ama işte bizim devletin her zamanki "kaşıkla ver, kepçe ile geri al" mantığı nedeniyle genelde pek bir yere varılamıyor. Destek alabilmen için teknoloji bölgelerinde olman lazım ($$), personal çalıştırman lazım ($$$), yılda bir yeminli mali müşavire mali rapor hazırlatman lazım ($$)

Yani ancak bolca paran varsa parasal destek alabiliyorsun:katil1:

Ama çok iyi bir fikri olan bir şahıs isen, beş kuruş alamıyorsun ...
KOSGEB gibi yerlere başvurmak istemiyorum, çünkü ben bir şirket değilim ve bahsettiğim proje yarı açık kaynak olacak ve yarı kapalı kaynak kısmından gelir elde edilecek (yani maker kitlesine hitap ettiği için) kosgeb gibi yerler uygun değil gibi.

KOSGEB gibi yerlere başvurmak istemiyorum, çünkü ben bir şirket değilim ve bahsettiğim proje yarı açık kaynak olacak ve yarı kapalı kaynak kısmından gelir elde edilecek (yani maker kitlesine hitap ettiği için) kosgeb gibi yerler uygun değil gibi.
Fakat dediğiniz gibi sanırım devletin desteğine muhtaç kaldığımız zaman 5 katıyla bizden geri alıyorlar o parayı :D

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,409
Üyeler
3,324
Son üye
furkanswa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back