Projeye Özel Parça Yapımı

Baştan bu tür çözümlere açık olduğunu söyleseydin keşke. Başlıktakı resime bakınca m4 vidayla işin bitebileceği hiç aklıma gelmedi. :gulus1:
Benim işim çözüldüken sonra her türlü çözüm önerisine açığım. Timur abi beni çözdü artık. Ne desem nokta atışı çözüm söylüyor.

Evde yapılacak iş değil ama bazı videolarda 3D yazıcıdan kalıp çıkartıp, metal döküm videoları filan da gördüm. Denemeyi çok istesem de uygun bir ortamım yok.
Bunu bende denemek istiyorum ama lazım olan sıcaklığa nasıl ulaşırım önce onu araştırmak lazım.
3D yazıcıdan kalıp çıkartıp metal dökmek derken? Ben tam anlayamadım galiba. Metali döktüğün anda filament diye bir şey kalmaz. Kum ile yapıyorlar kalıp işini.
Ama şu olabilir. Filament ile kalıbı çıkartırsın, sonra o kalıbı kuma gömersin ve kumdan çıkartırsın. Sonrada kalıbın oluşturduğu boşluğa metali dökersin. Sanırım yazarken doğru yolu anladım. :D

Benim izlediklerimde bu yoktu ama hızlı bir araştırmayla aşağıdaki videoyu buldum. Araştırırsan bu konuyla ilgili çok fazla video görebilirsin. Kalıp çıkartmak içih parçayı ikiye böldüğünü düşün.

Once yapmak istedigin metal nesneyi 3D yazicidan plastik olarak basiyorsun.
Sonra bunu kuma gomup kumu iyice sıkıştırıyorsun.
Metali doktugunde plastik eriyip yaniyor yerini metal dolduruyor.

Last edited by a moderator:
Kuyumcularda mum basan 3d yazıcılar var.
Basılmış mum modelini özel alçıya gömerek fırına atarlar. Mum kaybolunca vakum döküm makinasında metal döküm gerçekleşir. Kum dökümünden daha kaliteli yüzey çıkarılabilir.
Bu yöntemle döküm yapmak istemiştim, lakin mum modelinin fiyatını duyunca vaz geçtim. Belki şimdi fiyatlar düşmüş olabilir.

Yuksek kalitede dokum icin zaten bu teknik kullaniliyor. Alci yerine seramik kullaniliyor. Cikan parca uzerinde talasli imalatla duzeltmeye bile gerek kalmiyor desek yeridir.

Prototip için söylemiştim, seri imalattakı işler farklı - mum için alüminyum kalıplar kullanılıyor hassas dökümcüler. kuyumcular ise - silikon kalıpları tercih ederler mum enjeksyon makinlarda.
Prototip için mumu cnc'de işleyenler bile var.

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,040
Üyeler
3,204
Son üye
rebelboy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back