nickless1684
Üye
- Katılım
- 23 Haziran 2022
- Mesajlar
- 22
Sorum başlıkta yazılı, yorumlarınızı bekliyorum.
Eğer dediğiniz yerde (PCB bakır yollarında) oksitlenme var ise ne gibi bir zarar verebilir? Ve eğer PCB bakır yollarındaki oksitlenme zarar verirse, öbür parçalarda sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Teşekkürler.Nerede olduğuna bağlı. Mesela PCB bakır yollarındaki oksitlenme zarar verir, metal şasedeki oksitlenme zarar vermez.
Eğer dediğiniz yerde (PCB bakır yollarında) oksitlenme var ise ne gibi bir zarar verebilir? Ve eğer PCB bakır yollarındaki oksitlenme zarar verirse, öbür parçalarda sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Teşekkürler.
Hocam aslında bir önceki PSU'm da vardı oksitlenme, bende değiştirdim. Şu an parçalarıma daha önceden zarar gelip gelmediğini nasıl anlayabilirim? Ve dediğiniz gibi, komponentler bozulursa, ne olur? Yani benim öğrenmek istediğim şu an parçalarımda sorun olup olmadığı aslında. Teşekkürler ilginiz için.Oksitlenme eninde sonunda o bakır yolun kopmasına sebep olur. Veya lehimlenen yerde ise orada eninde sonunda bir temassızlık meydana gelir. Bunun neticesinde de güç kaynağı ya çalışmamaya başlar yada komponentlerden bazıları bozulabilir.
PSU çalışır durumda fakat ben bu olay yüzünden PSU değiştirdim, çözemediğim için. O süre zarfı içinde, yani değiştirmeden önce o oksitlenme öbür parçalara zarar vermiş midir onu öğrenmek istiyorum. Bunu öğrenmemin bir yolu var mı hocam?Eğer şu anda PSU çalışıyorsa, aç içini ve korozyon olan PCB yollarını temizle. Büyüteç altında da bak, eğer temas yeri çok azaldıysa tellerle güçlendir. Bunu yaptıktan sonra artık yeni korozyon olmadıktan sonra korozyon sorunu yaşamazsın.
Korozyon ya da oksitlenme korona virüs gibi elektronik komponent içine girip zarar vermez . Böyle bir ihtimal yok . Timur hoca nin belirttiği gibi bütün devre yollarını önce buzzer modda gerekirse direnç ölçüm modunda kontrol etmelisin. Sorunuz da bir tuhaf . Calisir durumdaki power ünitesinin oksitlendigini nereden anlayıp niye değiştiriyorsunuz?PSU çalışır durumda fakat ben bu olay yüzünden PSU değiştirdim, çözemediğim için. O süre zarfı içinde, yani değiştirmeden önce o oksitlenme öbür parçalara zarar vermiş midir onu öğrenmek istiyorum. Bunu öğrenmemin bir yolu var mı hocam?
Hocam başta ne demek istediğinizi anlamadım. Sıvı döktüğüm için oksitlenme oldu ve ben düzeltmeyi bilmediğim için değiştirdim, yenisini aldım. Şu anda da oksitlenme olduğu zaman parçalarıma zarar gelip gelmediğini anlamak istiyorum.Korozyon ya da oksitlenme korona virüs gibi elektronik komponent içine girip zarar vermez . Böyle bir ihtimal yok . Timur hoca nin belirttiği gibi bütün devre yollarını önce buzzer modda gerekirse direnç ölçüm modunda kontrol etmelisin. Sorunuz da bir tuhaf . Calisir durumdaki power ünitesinin oksitlendigini nereden anlayıp niye değiştiriyorsunuz?
Bir fotoğraf atmaniz mümkün mü? Bakalım nasıl bir durumda cihaz .Hocam başta ne demek istediğinizi anlamadım. Sıvı döktüğüm için oksitlenme oldu ve ben düzeltmeyi bilmediğim için değiştirdim, yenisini aldım. Şu anda da oksitlenme olduğu zaman parçalarıma zarar gelip gelmediğini anlamak istiyorum.
Kasayı mı?Bir fotoğraf atmaniz mümkün mü? Bakalım nasıl bir durumda cihaz .
Hocam ben o oksitlenme olmuş PSU'yu gözden çıkardım zaten, tamir etmeyi bilmediğim için gittim yenisini aldım. Ben öbür PSU takılıyken, oksitlenme olunca öbür parçalara zarar geldi mi onu öğrenmek istiyorum.Bir fotoğraf atmaniz mümkün mü? Bakalım nasıl bir durumda cihaz .
Cihazı yeni aldıysanız ve içine birşey dökmediyseniz ve çok rutubetli bir ortamda yaşamıyorsanız kolay kolay oksitlenmez. O yüzden endişe etmene gerek yok. Normal şartlarda kimse power supply içini açıpda oksitlenmiş mi diye bakmaz.Hocam başta ne demek istediğinizi anlamadım. Sıvı döktüğüm için oksitlenme oldu ve ben düzeltmeyi bilmediğim için değiştirdim, yenisini aldım. Şu anda da oksitlenme olduğu zaman parçalarıma zarar gelip gelmediğini anlamak istiyorum.
Hocalarım, diğer parçalara zarar gelip gelmediğini anlamamın bir yolu yok mu yani?
Valla çamaşır makinesinde şarj cihazı yikamisligim var . Çıkarttım kuruttum. Tam gaz çalışmaya devam . Rutubet ne ki .
Malesef spontane gelişti olay . İş tulumlarımın cebindeydi. Hanıma sordum cebinden çıkarttın mı diye ? Yooo dedi . Bir baktım çamaşır makinesinin camından el sallıyor.Hanıma yakalanmadan yapabiliyorsan süper. Ben geçen bulaşık makinasına bir kart atayım derken suçüstü yakalandım
Hocam yeni aldığımda oksitlenme yok zaten, eskisinde var sadece, o da sıvı döktüğüm için. Ama konumunun ismini bilmiyorum işte. Benim sorum, oksitlenme olan PSU sistemi çalıştırırken öbür parçalara yani anakart, ekran kartı vs zarar vermiş olabilir mi?Cihazı yeni aldıysanız ve içine birşey dökmediyseniz ve çok rutubetli bir ortamda yaşamıyorsanız kolay kolay oksitlenmez. O yüzden endişe etmene gerek yok. Normal şartlarda kimse power supply içini açıpda oksitlenmiş mi diye bakmaz.
Eğer ciddi şüpheniz varsa açıp bakarsınız. Oksit görürseniz iyice temizler kapatırsınız. Ve zaman zaman takip edersiniz. Fiziki olarak oksitlenme görmediğiniz bir parça oksitlenme yüznden bozulmaz. Yani içine işlemiş ama dışı tertemiz gibi bir durum söz konusu değil.
Eğer parçanın dışı oksitlenmişse iyice temizlersiniz, bilginiz varsa söker ölçersiniz. Bilginiz yoksa söker sıfırını takarsınız. Zaten çoğu 1-2₺ lik parçalar.
Diğerlerine zarar verdiyse gözle görürsün. Göremiyorsan zarar vermemiş demektir.Hocam yeni aldığımda oksitlenme yok zaten, eskisinde var sadece, o da sıvı döktüğüm için. Ama konumunun ismini bilmiyorum işte. Benim sorum, oksitlenme olan PSU sistemi çalıştırırken öbür parçalara yani anakart, ekran kartı vs zarar vermiş olabilir mi?