Push pull Converter

erdemtr55

Üye
Hayırlı,mutlu ve sağlıklı yıllar arkadaşlar,
Push pull converterla ilgili bir sorun vardı.Bende tlp250 ile 2 kanal mosfet kartı var.Besleme ortak bacaktan diğer iki bacak moslara bağlı, sıralı olarak yüzde 48 olarak veriyorum.Normalde akması gereken akımdan fazlası akıyor.
Bu tip sürüştte her bir bobin rc devregibi dc olarak mu,yoksa empedans hesabı ilemi güç hesaplanır ?

Normalde akmasi gereken akimin ne olacagina nasil karar veriyorsun?

En onemlisi sekonderde yuk var mi yok mu?

Eger sekonderde hic yuk olmadigi halde yuksek akim cekiyorsa demekki miknatislama akimin yuksek demektir. Primer sargilari az sarilmis anlamina gelir.

Ote yandan yuk yoksa duty %48 uygulanmamali.

boşta ve yükte denedim.Yaklaşık üzde 50 dolulukta 50 ile 1000hz arası voltaj verdim.Bobinler empedans hesabı üzerinden mi hesaplanıyor?

Eger orta uclu bir bobin ile calisiyorsan akimin tepeden tepeye degeri I=(V/L)*T den hesaplayabilirsin.

Burada L orta uc ile iki uctan herhangi birisi arasinda okuyacagin enduktans (H)

T on suresi.(sn) V, volt, I amp.

Forum istatistikleri

Konular
8,743
Üyeler
3,501
Son üye
yücel güler

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back