Ram slot

Yillar gecti yas ilerledi derken bir hevesle fakir isi bir kasa toplayayim dedim..msi b450m ddr4 bir anakart uzerinde 2×16gb kingston ram taktim..ankartin m2 yuvasi bir tane oldugundan anakart yetersiz geldigini anlayip b550m pro vdh wifi modeilini aldim..b550 deki ramlerden birini b450ye takip bir kasada yegenime topliyayim dedim...b450yi topladiktan sonra rami b550ye geri taktigimda pc calismadi..ankart uzerindeki isiklardan cpu da takili kaliyor...ramleri sok yer degistir vs islemleri yaptim..nafile...rami geri b450 taktim pc calisiyor...biostan suphelenip biosunu attim..o da ayri bir mevzu...anakartin arkasina bir tus koymular psudan anakarti acip dugmeye basip bios yaziyoruz sozde...yazamadi:(int deki verilere dayanarak yaptigim bios yazilimi islemleri hepsi basarisiz oldu...farkli yollar deneyerek sonuca ulastim 6 saat sonunda..bu seferde rami gormuyor anakart..dram isigi yanmiyor...tek ramle pc calisiyor..2 ram dual takinca calismiyor..yerlerini dogru takiyorum..yer degistirdim..sonuca ulasamadim..her turlu fikre acigim...

tek ramle çalışırken windowsu aç.
Komutu satırını yönetici olarak açıp
windows:
 powercfg hibernate off
yazıp entere basın. Bilgisayarı kapatın.ikinci rami takıp yeniden başlatın.
windows kaynaklı olabilir.

Son düzenleme:
İlk açılışta rami görmemesi daha çok donanım veya biosla alakalıdır.

Hazırda bekletmeyi etkinleştirmenin/devre dışı bırakmanın rame etkisi olmaz diye düşünüyorum.

İlk açılışta rami görmemesi daha çok donanım veya biosla alakalıdır.

Hazırda bekletmeyi etkinleştirmenin/devre dışı bırakmanın rame etkisi olmaz diye düşünüyorum.
Msi anakartlarin bazilarinin bios problemli oldugunu birkac yerde okudum...wifi vb sorunlarida varmis...ramleri yer degistirdigimde cpu ledinden sonra tepki tamamen isik sonuyor...goruntu yok..biosa giris yapilamiyor...birkac defa yeniden baslattigimda f1 f2 kismina geldi...sonra f2 yaptigimda dondu kaldi...biraz daha restartdan sonra wind sistem dosyalarini geri falan yuklemeye calisti ama onaramadi...formatta atmak istemiyorum..dunya kadar kurulu seyi tekrar kurmak eziyet...son ihtimal format...

Msi anakartlarin bazilarinin bios problemli oldugunu birkac yerde okudum...wifi vb sorunlarida varmis...ramleri yer degistirdigimde cpu ledinden sonra tepki tamamen isik sonuyor...goruntu yok..biosa giris yapilamiyor...birkac defa yeniden baslattigimda f1 f2 kismina geldi...sonra f2 yaptigimda dondu kaldi...biraz daha restartdan sonra wind sistem dosyalarini geri falan yuklemeye calisti ama onaramadi...formatta atmak istemiyorum..dunya kadar kurulu seyi tekrar kurmak eziyet...son ihtimal format...
Bu tür durumlarda diski sistemden ayırın hemen.(data ve power kablolarını yani).sistem normale dönünce diski takar pcnizi kullanmaya devam edersiniz.
Win10 çok nazlı çünkü en ufak bi hatalı kapanmada vay efendim hemen onarımlar deneniyor ekranı bişey de beceremiyo öyle deniyo deniyo sadece.

Siz belli ki bu işin acemisi değilsiniz. Yine de slotta herhangi bir sebepten fiziki hasar olabilir. İşlemciyi de değiştirmeyi deneyin. Benim de başıma daha önce benzer durum geldi ve ne yaptıysam düzeltemedim. Ram ters takılıp pc açılmıştı(daha doğrusu açılmaya çalışılmıştı.)

Rami nasıl ters takmışlar ya? Eğe ile ayak mı açmışlar ram'e :katil2:

Teknik servis kadrosunda bir orangutan varsa, ters olarak RAM'i yerine bastırmıştır ve soketteki tırnağı ezmiştir :D

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back