lanigrenoir
Üye
Yillar gecti yas ilerledi derken bir hevesle fakir isi bir kasa toplayayim dedim..msi b450m ddr4 bir anakart uzerinde 2×16gb kingston ram taktim..ankartin m2 yuvasi bir tane oldugundan anakart yetersiz geldigini anlayip b550m pro vdh wifi modeilini aldim..b550 deki ramlerden birini b450ye takip bir kasada yegenime topliyayim dedim...b450yi topladiktan sonra rami b550ye geri taktigimda pc calismadi..ankart uzerindeki isiklardan cpu da takili kaliyor...ramleri sok yer degistir vs islemleri yaptim..nafile...rami geri b450 taktim pc calisiyor...biostan suphelenip biosunu attim..o da ayri bir mevzu...anakartin arkasina bir tus koymular psudan anakarti acip dugmeye basip bios yaziyoruz sozde...yazamadiint deki verilere dayanarak yaptigim bios yazilimi islemleri hepsi basarisiz oldu...farkli yollar deneyerek sonuca ulastim 6 saat sonunda..bu seferde rami gormuyor anakart..dram isigi yanmiyor...tek ramle pc calisiyor..2 ram dual takinca calismiyor..yerlerini dogru takiyorum..yer degistirdim..sonuca ulasamadim..her turlu fikre acigim...