Foruma davet ettim kendisini gelir mi bilmem.abi ben gördüğüm ismi unutmam o çözen adamın adı bilgehandı.
Ben not alıyorum abi yeni yeni öğrenirken akılda kalıcılığı çok olmuyor birşey ararken önce kendi arşivime bakarım daha önce benzer bişey yapıp yazmış mıyım diye yoksa google
Abi nereye ya kazanırsam lokum dağıtacaktımForuma davet ettim kendisini gelir mi bilmem.
Bu gün biraz bağlama çalacağım. 1 haftadır elime almıyorum kod yazmaktan. Tatil bu gün
Dendim abi. Dediğim gibi kod çalışıyor. Bir fonksiyon içine atıp istediğim yerde çağırabilirim.@Gokrtl AIRCR metodunu kendin denedin mi? Çalışması lazım ama çalıştığını görürsen daha iyi olur.
Bağlamayı da pc başında çalıyorum ben. O yüzden sıkıntı yok. Boş vaktimin tamamı pc başında benimAbi nereye ya kazanırsam lokum dağıtacaktım
Abi bu dediğini ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum.Dendim abi. Dediğim gibi kod çalışıyor. Bir fonksiyon içine atıp istediğim yerde çağırabilirim.
Ama koddan sonra delay koydum işlemedi. Bu kodun devamında hiç bir kod işlemiyorsa sıkıntı olur. Müdahale etmek gerekebilir koda.
Hayır resetten sonra kod başa dönüyor ve ledi tekrar yakıyor. Bunda sıkıntı yok.Abi bu dediğini ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum.
Şimdi mesela bir blink programı düşünelim;
digitalWrite(led,HIGH);
delay(500);-----------RESET
digitalWrite(led,LOW);
delay(500);
tam işaretlediğim yerde resetlersen devamını göremezsssin ki programın yada ben mi yanlış biliyorum
çünkü resetten sonrasını göremez.Hayır resetten sonra kod başa dönüyor ve ledi tekrar yakıyor. Bunda sıkıntı yok.
Ama resetten sonra delay koy. mesela 30sn koy. O 30sn beklemeden tekrar başa dönüyor. Sıkıntı burada.
Tamam ya anladım şimdi. Kartı kapatıp açıyorsun, tabi baştan başlayacak. Kaldığı yerden devam edecek değil ya. Düştü jetonçünkü resetten sonrasını göremez.
Reset butonuna basmak gibi basıp bıraktığında devamını işlemez olduğu gibi başa döner.
Ama bu gecikmeyi watchdog'a süre verip yapabilirsin tabii bu arada işler gider programın
ee peki kazanan kimTamam ya anladım şimdi. Kartı kapatıp açıyorsun, tabi baştan başlayacak. Kaldığı yerden devam edecek değil ya. Düştü jeton
Hayır resetten sonra kod başa dönüyor ve ledi tekrar yakıyor. Bunda sıkıntı yok.
Ama resetten sonra delay koy. mesela 30sn koy. O 30sn beklemeden tekrar başa dönüyor. Sıkıntı burada.
abi bence bunu merak eden biri için gayet dolu bir konu oldu kilitlenebilir konu çözümlerde ilk sayfada olmasın herşey yerli yerinde kalıp başlığa çözüldü atılıp kalsın konu.Acaba bu iki reset metodunu ilk mesaja özet olarak yazsak mı diye düşündüm, ama konunun geri kalanı da yararlı, fazla sayfa da yok, merak eden okusun Ne dersiniz?
Estağfurullah abi Gökhan abi yaşca büyüğüm ben erken başlamış olsamda Gökhan abi benden çok sonuç çıkarmış benim reseti okuduğum andan itibaren amacım üstündeki butonu reset butonu yapmaktı devamlı bir kablo ile run pinini gnd'ye çekip duruyordum buda bi süreden sonra can sıkıcı oluyorduİkiniz de çok güzel araştırıp sonuca ulaştınız. İki farklı çözüm yöntemi ortaya çıktı. Ama yok böyle olmaz derseniz o zaman bir de güreş yapın ona göre ilan edelim kazananı
Okulda böyle aşılanıyor abi. Mikrodenetleyici dersimizde hazır kodu "PIC"16f628 84vs. içine yükleyip ledlerin yanmasını iziliyorduk hiç birşey öğrenmedik boş gidip boş geldik mikrodenetleyici dersine bende iş başa düştü deyip kendi kendime youtubeden izleyerek öğrenmeye başladımAynen, bizim eğitimdeki kapkaç kültürünü teşvik etmeyelim. O yüzden aslında bitmiş, çalışan bir proje paylaşınca da şemayı sadece resim olarak, kodu da sadece resim olarak paylaşmak lazım. O projeyi isteyen, en azından şemayı çizip kodu yazmak için biraz kıçını kıpırdatsın. Belki o arada birşeyler öğrenmiş olur.
Konu oldukça sürükleyici zaten abi, böyle kalsın, detaylı öğrenilsin. Zaten internet aleminde bizim gibi anlatan başka yok. Varsada ben bulamadım.Acaba bu iki reset metodunu ilk mesaja özet olarak yazsak mı diye düşündüm, ama konunun geri kalanı da yararlı, fazla sayfa da yok, merak eden okusun Ne dersiniz?