RD6006 Güç kaynağım bozuldu.

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Bugün dikkatsizlik sonucu 4 seri lipo pili şarj edeyim derken + ve - yi ters bağladım. Rd6006 bozuldu. İçini açtım. Görünürde patlayıp çatlayan bir eleman yok. Daha önce RD6006 şematik paylaşılmıştı ama bulamadım.

Tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim.

Önce geçmiş olsun. Çıkış mosfeti delindiyse mcuya kadar arıza gitmiş olabilir. Zira LL mosfet kullanıyorlar genelde.
Mcudaki mosfet sürücü pini bulup sökün ve mcu pinlerinde arıza olup olmadığını ölçerek kontrol edin. Sağlamsa işiniz kolay olabilir.

Sigorta atmış. Basit şekilde çözüldü. nedense sökmeden önce sigortayı kontrol etmek ilk başta aklıma gelmedi.

diyot için part number önerisi verir misin? SK310 olur mu?

17560602185351024298936812629245.jpg

Byv28-200 ile geçici bir çözüm bulduk.

Diyodun koruması çok sınırlı bir koruma burada. Ancak şöyle işe yarar, aküyü ters bağladın, diyottan dumanlar çıktığını ve koku geldiğini farkettin ve hemen aküyü ayırdın. Ama eğer aküyü bağlayıp şarjı başlatırsan ve diyodun durumunu da farketmezsen, neticede diyot eriyip gidecek ve gene daha önceki gibi sigorta cihazı kurtaracak.

O yüzden diyot ile çıkış terminali arasına da bir sigorta koymak en mantıklısı olur. Böylece diyot hem ters voltajı önler, hem de bunu yaparken sigorta atacağı için diyot da sağlam kalır.

1756064562396.png

@taydin bahsettiği diyot + sigorta çözümü. Sigorta aşırı akımda diyot ise ters yönde koruma sağlayacak.

Forum istatistikleri

Konular
8,176
Üyeler
3,257
Son üye
VOLKAN55

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back