Risc-V Mimarili Bir İşlemciye Geçiş Yapmam İçin, Ne Tavsiye Edebilirsiniz?

Microchip sitesine arasıra girerim yeni farkettim. 1 haftadır görünüyor. 4 çekirdek 64 Bit Risc-V bir MPU çıkarmışlar.
Bu malzeme bana oldukça uzak ve kullanacağım bir yapıda değil. Beni çok aşar.
Bu şu anlama da gelirmi?
Risc-V mimarisine ilk FPGA ile işlemci birleşimi bir ürün üreterek giren, sonrada MPU işlemciyide üreterek devam eden bir firma, zamanla 64 - 32 bit daha alt seviye tek çekirdekli MCU larıda üretir. denebilirmi? Microchip'in mantelitesi yapısı böylemidir? Bu firmanın ne yapacağını öngerebilen varmı? Hani birisi/birileri yıllardır takip ediyordur işleyişini ne yapacaklarını tahmin edebiliyor bilebiliyordur diye bunu soruyorum.

Biliyorsunuz uzun süredir işlemci değişikliğine gitme planım vardı. Risc-V mimarisi bir çipe geçmeye özeniyordum.

Şu anda dsPIC30F2010-4012 SOIC 28 pin yerine, her yönden daha uygun 1/4 fiyatına alınabilen,
DSPIC33CK32MC102 SSOP 28 pin çipde karar kıldım. Gerektiğinde bu serinin daha fazla pinliside zamanla kullanılabilir belki. Şimdilik bununla başlayacağım.
Hem çok ucuz olması hemde geçebileceğim bir üst en uygun yapıdaki işlemci serisi olması açısından bunu seçmek durumunda kaldım.
Tek kusuru kılıfı çok küçük pinlerinin çok dar olması, bir şekilde lehimlerim artık herhalde. Kaçınılmaz son bu artık, kılıf tipleri buraya doğru kayıyor.

PIC32 serisinden vazgeçtim. Beni çok zorlayacak ve aşacaktı. Son köprü kavaşağından dönüş yapıp bıraktım.

Ne söyleyebilirsiniz? Değerli güncel fikirlerinizi öğrenmek isterim.
 
Yahu kardeşim bırak inadı; bir ucundan arm(stm32) mimarisine başla.Emin ol biraz ilerleyince boşuna microchip le ugraşmışim diyeceksin.
İnsanın bildiginden vazgeçmesi zor oluyor ancak arm işlemciyi anlamaya başlayınca işlerin çok daha kolaylaştıgını göreceksin.Helde de stm32 nin yardımcı kaynaklarını kullanınca(ide;kütüphane vs) işler çok daha basit bir hal alacak.(youtube de "controltech" i en baştan dinleyerek ve uygulayarak başlayabilirsin)
Ben microchip le yapılmış eski projelerimi sadece yeni kart ve program yazmaktan üşendigim için fiyatı arm işlemciden pahalı olsada kullanmaya devam ediyorum.
Ancak yeni bir proje yapacak olsam kesinlikle arm kullanmayı tercih ederim.
 
Evet kabul ediyorum bendeki inat katırda keçide bile yok belkide. Bu yüzden maaşlı bir işte 1 haftadan fazla çalışamadım, kimse çalıştırmadı beni, hep kendi işimde serbest çalışmak zorunda kaldım.
Kendime çeki düzen verip, kuru inadıda bırakıp, DSPIC33CK32MC102 SSOP çiple bir proje yapıp, yeni faaliyetlerimi bu çip ve bunun ailesi ile devam etme kararı aldım.
Bu saatden sonra benim için en iyi mikro budur, bu olmak durumundadır. Başka yoluda yok. En azından bunun derleyicisini idesini sitesini yapısını kodlama sitilini az buçuk biliyor gibiyim gözüme tanıdık gelebilirler. PIC32 serisininden son anda vazgeçtim.
Bende yazılımcılık eksik, elektronikçilik eksik, birde bana yabancı uzak arm 'a bulaştımmı ihaleyi tam alırım.
Büyüyünce Risc-V ye geçecem, Microchip bana uygun Risc-V çıkaracak İnşallah rüyamda gördüm. Rüya sonrası hemen sitesinde ip ucu beliriverdi. DSPIC33CK serisiyle biraz olgunlaşayım ben.
Bu beni baya idare eder belkide nasipse emekli eder gibi duruyor.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,429
Mesajlar
109,342
Üyeler
2,646
Son üye
hakangemini

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top