RLC olarak bilinen 3 adet devre elemanına bir yenisi daha eklendi... MEMRISTOR ...

naschibo

Üye
Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
73
417


Memristor (https://en.wikipedia.org/wiki/Memristor) gerilim ve voltaj arasındaki zaman integral ilişkisini kontrol eden elektronik bileşendir. Bu yapılan işleme memristans denir. Rezistans ile hemen hemen aynı işlevdedir. Özel olarak üretilmiş hafıza dirençleri kontrol edilebilir rezistans işlevi sağlar. Öte yandan, bu tarz aygıtlar henüz halkın kullanımına sunulmamıştır.

Pil, batarya ve türevi aygıtlar hafıza direnci içerirler, ancak bu dirençler onların çalışmasını kontrol etmezler. Hafıza direncini sadece temel devre elemanları olan rezistans, kapasitör veya indüktör ile olan benzer yönleriyle tanımlanabilir. Hafıza dirençleri doğrusal olmayan ve zamana bağlı işlevlerde net gerilimleri farklılık gösterebilen bir aygıtlardır. Her bir aygıt üstlendiği görevi (örn. voltaj değişimine bağlı olarak gerilimin ayarlanması) yerine getirir.

1971 yilnida Leone Chua isimli devre teoristi, dördüncü devre elemaninin da olmasi gerektigi fikri üzerine matematiksel iliskiyi ortaya koydu. 12008 yilinda HP laboratuvarlarinda kayip devre elemani memristör TiO2 ince film ile üretildi.
 
Last edited by a moderator:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,275
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top