RS232 manuel test

Usb - seri kabloyu manuel test etmek istiyorum.

Kablo TTL seviye veya (+-12V) çıkış veren max232 tarzında olabilir. Hangi tür olduğunu bilmiyorum. Yanlış işlem yaparsam bağlandığı yeri yakabilir. Emin olmak istiyorum

Bilgisayardan bir yazılımla komut göndereyim uçlar ON.. OFF olsun. Ölçü aletiyle kesin tespit yapayım.

Böyle bir yazılım var mıdır?

Merhaba,
Yanlış anlamıyorsam, PC' nizden max 232 veya USB ile karşı taraftaki alıcı girişine zarar vermeyecek şekilde data mı yollamak istiyorsunuz?

Usb seri kablonun sağlam olup olmadığını mı, yoksa hangi tip olduğunu mu tespit etmek istiyorsunuz?

Ölçü aleti yeterince hızlı ölçemezse yanıltır, logic prpbe gibi birşey daha iyi olur.

Kablomuz kesin sağlam. Makineyle çalışıyor.

Ben bunun tipini ve uçların hangisi olduğunu anlamak istiyorum..

Tx neresi? TTL seviyede mi yoksa +-12V mi?

Data olarak değil de 5sn gibi çıkış verse ölçebilirim. Bu komutu bilgisayardan gönderen program olabilir diye umuyorum

Tüh. Skop gerekli oldu. Demek ki 40 yılda bir ihtiyaç. Ölçü aletiyle olmuyorsa önce uyduruk bir usb skop yapabilirim.

Son düzenleme:
Hiç data yokken D9 konnektörün 5 numarası ile 2 ve 3 nodaki gerilimleri bir yere kaydedin.
PC üzerinde bir terminal programı veya kendi uygulamanız ile sürekli, kesik-kesik bilgi yollayın, gerilimleri yeniden ölçün.

PC üzerindeki D9 veya D25 üzerinden direkt RS232 bilgisi çıkar, negatif gerilim çıkabilir.

USB seri port dönüştürücüden 0-VCC(beslemesine bağlı olarak 3.3V veya 5V) arası gerilim çıkar. PL2303, TUSB3410, CP2102, CH340 gibi USB - seri port dönüştürücüler direkt mcuya bağlanabilmektedirler.

Ek:
Scop gerekli. Ancak, bütçe sıkıntısı varsa; öncelikle bir lojik analizör alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
6,876
Üyeler
2,783
Son üye
atakanbora

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back