RS485 A-B PCB YOL UZUNLUKLARINI EŞLEME

yucatar

Üye
Herkese merhaba,
Yeni bir projemde RS485 kullanıyorum ve A-B uçlarının yol uzunluklarının eşit olması için A ucunu belirli bir alanda uzatarak mesafeyi eşitledim.
Gerekli mi değil mi karar veremedim. Bu konuda düşünceleriniz nedir?
Not: Klemensde A ile B nin yerlerini değiştiremiyoruz.

UZUNLUK EŞLEME.PNG

Eşit olması iyi bir şey.
Haberleşme hızı çok düşük, pcb üzerindeki uzunluk çok kısa, eşit olmasa bile sorun çıkarmaz.

Son düzenleme:
Gereksiz.
10 ve 100Mbit ethernet hatlarında bile bu kadar dikkat edilmiyor.

Bir kez de ben gereksiz yazayım :)

Çizimden anlayabildiğim kadarıyla, Bias dirençleri var, güzel, Termination direnci var, güzel ama devreden çıkarma imkanı yok sanırım? Buraya bir Jumper veya Dipswitch olabilirdi. Seri dirençler var, endüstriyel ürünlerde arkasına Common Mode Choke kullanıldığını görüyorum, bi değerlendirmek faydalı olabilir. Ek olarak termination direncine seri kutupsuz kapasitör bağlamak direncin üzerinde sürekli güç harcanmasını engelleyecektir, bu da daha küçük güçlü bir term. direnci kullanma imkanı sağlar, yine bunu da değerlendirebilirsiniz. Bunlar bence böyle düşük frekanslı bir hat için length matching den daha kıymetli. Bir de burada lenght matching den ziyade, diff bir hat olduğundan mümkün olduğunca yan yana gitmeleri daha kıymetli diye düşünüyorum. Sonuçta bu hattın Diff. olarak kurgulanmasının en önemli sebebi radiated EMI'ye olabildiğince bağışıklı kılmak.

Herkese teşekkür ederim, yolu hiç uzatmadan en kısa şekilde bağlıyorum.:dans2:
Bir kez de ben gereksiz yazayım :)

Çizimden anlayabildiğim kadarıyla, Bias dirençleri var, güzel, Termination direnci var, güzel ama devreden çıkarma imkanı yok sanırım? Buraya bir Jumper veya Dipswitch olabilirdi. Seri dirençler var, endüstriyel ürünlerde arkasına Common Mode Choke kullanıldığını görüyorum, bi değerlendirmek faydalı olabilir. Ek olarak termination direncine seri kutupsuz kapasitör bağlamak direncin üzerinde sürekli güç harcanmasını engelleyecektir, bu da daha küçük güçlü bir term. direnci kullanma imkanı sağlar, yine bunu da değerlendirebilirsiniz. Bunlar bence böyle düşük frekanslı bir hat için length matching den daha kıymetli. Bir de burada lenght matching den ziyade, diff bir hat olduğundan mümkün olduğunca yan yana gitmeleri daha kıymetli diye düşünüyorum. Sonuçta bu hattın Diff. olarak kurgulanmasının en önemli sebebi radiated EMI'ye olabildiğince bağışıklı kılmak.
Cemre hocam, yazdıklarınızı gözden geçirip gerekli düzenlemeleri devreme ekleyeceğim. teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,881
Son üye
adanali0001

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back