Saatın aylık zaman kayması ?

M_B

Aktif Üye
Merhabalar,
Nette saat modellerine bakarken dikkatimi çeken saatin aylık +- 15sn kayma yapabildiği.
Bunu sormam daki amaç pahalı bir saatin bu kadar yüksek değerde kayma yapması. Bir ayda 10sn kayma yapması demek her ay 10sn kayınca senede 2dk kaymaya neden olmaz mı ? Bu durum sizce normal mi ? Yoksa kaçırdığım bir nokta mı var.
Teşekkürler.

Baktığım model SEIKO SSC933
Montly average loss/again + - 15 seconds.

Merhabalar,
Nette saat modellerine bakarken dikkatimi çeken saatin aylık +- 15sn kayma yapabildiği.
Bunu sormam daki amaç pahalı bir saatin bu kadar yüksek değerde kayma yapması. Bir ayda 10sn kayma yapması demek her ay 10sn kayınca senede 2dk kaymaya neden olmaz mı ? Bu durum sizce normal mi ? Yoksa kaçırdığım bir nokta mı var.
Teşekkürler.

Seiko da kendini bozmuş anlaşılan :) Kullandığım Mi band 4 saat bile sürekli telefona bağlı kullanmadığım için 2 ayda falan bir dakika kayma yapıyor. Tekrar telefona bağlıyorum. Düzeliyor.

Evet normal. Mekanik olan saatlerde özellikle bileğin konumuna göre yer çekiminden etkilenebiliyor. Yer çekiminden etkilenmemesi için saatlerde Tourbillon bulunmasına rağmen yine de bileğin konumuna ve yerçekimine göre etkilenebiliyor. Mekanik saatler için kabul edilebilir skala genellikle aylık +-45 saniye civarıdır. Günlük ise +- 4 saniye civarı.
Saatin mekanik olduğunu varsayarak yukarıdaki yorumu yapmıştım. Saate baktım solarmış. Solar ve pilli saatlerde Tourbillon bulunmaz fakat yine de saatin mekanik aksamının yer çekimine yenik düşmesi yaşanabilir. Pildeki değişkenlik de quartzı etkileyerek saatte aksama yaşatabilir. Ama quartz saatler mekanik saatlere göre çok daha doğru çalışır bu da bir gerçek.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Teşekkürler.

Normal. Kristal osilatörlerde sıcaklık ile frekans kayması olur.
Birde kristalin imal edilirken hata payı olur.

Ben'de bu durumu ilk aldığım saatte yaşadım 1 ay sonra bakıyorum 1-2 dakika geride kalmış. Ben zaten 2-3 dakika geri kuruyorum birde bir ay sonra bakıyorum baya geride kalmış.

Bende genelde saatimin global saatlerle Parelel gitmesini isterim. Biraz bu konuda takıntılıyım.
Cep telefonun saatiyle aynı saniye dk ayarlıyor sonra kontrol ediyorum. Saniye kaymış mı diye.
Araştırma esnasında 15sn gibi bir fark gorunce bana cok geldiği için sormak istedim. Bu mesajlardan sonra tekrar kaymaları inceledim 45sn bile olan var ama oda kurmalı otomatik olanlarda.

https://en.wikipedia.org/wiki/ALS162_time_signal bu verici uzun dalga 162khz de sürekli yayın yapıyor.
Neden bu yayını saatleri senkronize etmek için kullanmıyorlar?
Opera Anlık Görüntü_2025-07-24_175029_178.115.248.93.png

Gerçi bu radyoya da güvenilmez. Kırmızı ok ile işaretlediğim yerde hata yaptı. :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,042
Üyeler
3,204
Son üye
rebelboy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back