Öğretmen27
Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta modelini belirttiğim marka model monitor arızalıdır. Enerji verdiğimizde görüntü anlık gelip gidiyor. Florsan veya inverter devresi arızalı oldugunu anladım. Kondansitörler şişmişti değiştirildi ve 13 V hattında bir sigorta açık devre olmuş değiştirldi. Bundan sonra beslemeyi test ettiğimde 5v ve 13 v iyiydi.
Florasan eger biri arızalıysa anlık olarak ışık gelip sistem kapabilirdi. Aslında patlak florasana direnç yöntemini biliyordum ama yüksek gerilimli kondansitör takıldıgını bir rus sitesinde gördüm. (470 pf 3kv kondansitör)
Bunları yaptıktan sonra monitor görüntü geldi ama monitorun yarısı yeşil bir sütün çizgili. Ekran gidik. Emeğim boşa gitti.
Florasan eger biri arızalıysa anlık olarak ışık gelip sistem kapabilirdi. Aslında patlak florasana direnç yöntemini biliyordum ama yüksek gerilimli kondansitör takıldıgını bir rus sitesinde gördüm. (470 pf 3kv kondansitör)
Bunları yaptıktan sonra monitor görüntü geldi ama monitorun yarısı yeşil bir sütün çizgili. Ekran gidik. Emeğim boşa gitti.