Sanken 2SA1295 ve 2SC3264

taydin

Timur Aydın
Staff member
Polonya Elektronik facebook sayfasında bu efsane transistör çiftleri satılık. Fiyat da çok iyi. Acaba bunlar çakma olabilir mi?

Resimlere bakılırsa sanki cihazlardan sökülmüş, yani ikinci el. O yüzden sahte olma ihtimali de çok düşük. Şu lanet facebook'taki sayfadan buraya nasıl link veriliyor bulamadım o yüzden mecbur Polonya Elektronik sayfasına gidip aşağı inerek bulmak gerekecek :mad:

Bir yerden bir link aldım. Benim için doğru açılıyor ama o gruba üye olmayanlar için açılmayacaktır. Resmini koyuyorum.

109107157_3181890038559758_5907711877517121711_o.jpg

Bayağı bir aşağı indim bulamadım abi. İlanın altındaki paylaş butonundan bana face üzerinden direk mesaj atabilir misin?
Orada çoğu ürün ucuzdan gidiyor. Benim tahminim hurda olarak ihale yolu ile bedavaya yakın alıp kar koyarak satıyor.

Paylaş butonu yok yav. Sana buradan link vereyim. Grube üye olduğuna göre sen görmen lazım:

Paylaş butonu yok yav. Sana buradan link vereyim. Grube üye olduğuna göre sen görmen lazım:

Burası polonya elektronik değil ki. ama nasıl bir yamyamsam burayada üye olmuşum zamanında. :D
Tanesi 2 dolar yazmış. Yaklaşık 14TL. Fiyat kısmına da dolar giremediği için 2TL yazmış herhalde. Bildiğin ucuz satıyorum ayağı. Ama orjinali kaç para eder onu bilmiyorum tabi.

37.5 ve 27.5 ₺ ye satan türk siteler var şimdi baktım. Ama işte asıl bu sıfır satanlardan şüphelenmek lazım. Bunlar Çin malıdır büyük ihtimalle, o yüzden içlerinin boş veya kiremit tozu olma ihtimali yüksek :katil2:

Ama bu adam sattıklarını bir yerlerden sökmüş, yani orijinal eski cihazlardan. O yüzden gerçek olabilir. Mesaj atmıştım herife bir saat önce, hala tık yok. Senin polonya elektroniğe de daha önce bir ürün için mesaj atmıştım, ondan da tık çıkmadı. Neyse nasip kısmet ...

37.5 ve 27.5 ₺ ye satan türk siteler var şimdi baktım. Ama işte asıl bu sıfır satanlardan şüphelenmek lazım. Bunlar Çin malıdır büyük ihtimalle, o yüzden içlerinin boş veya kiremit tozu olma ihtimali yüksek :katil2:

Ama bu adam sattıklarını bir yerlerden sökmüş, yani orijinal eski cihazlardan. O yüzden gerçek olabilir. Mesaj atmıştım herife bir saat önce, hala tık yok. Senin polonya elektroniğe de daha önce bir ürün için mesaj atmıştım, ondan da tık çıkmadı. Neyse nasip kısmet ...
Abi onlara akşama kadar bin tane mesaj atıyorlardır. Bezmiştir adamlar. Yani kurumsal çalışmıyorlar. Bir resim paylaşıyor. O anda cepten arayıp aldın aldın. Yoksa daha sonrası karışık. Zaten tutulan parçaları da hemen topluca alıyorlar.

Birde bazılarına ayarlarından dolayı eğer daha önce hiç iletişim kurmadıysan ve arkadaş değilsen mesaj direk gitmiyor. Bir yere düşüyor ama nere bilmiyorum. Benimde ayarlarım öyle mesela. Tanımadığım biri mesaj atınca haberim olmuyor. Taaki tesadüf görene kadar :D

Hmm o zaman benim iş zaten olmayacak bunlarla. Hiçbiri ile arkadaş değilim :D

Hmm o zaman benim iş zaten olmayacak bunlarla. Hiçbiri ile arkadaş değilim :D
Arkadaş ol abi. 1 butona bakıyor o iş. Öyle eskisi gibi gideyim tanışayım, oturalım çay kahve içelim yalan oldu o işler hep. Arkadaşlık sadece 1 tık uzağında :D Zaten bu devirde çoğunluk da bencil olduğu için herkes işini görene kadar arkadaş oluyor. Biri ile tanışıyorsun ya o seni kazıklıyor ya sen onu. Alış veriş bitti mi herkes kendi yoluna :D

Arkadaş ol abi. 1 butona bakıyor o iş. Öyle eskisi gibi gideyim tanışayım, oturalım çay kahve içelim yalan oldu o işler hep. Arkadaşlık sadece 1 tık uzağında :D Zaten bu devirde çoğunluk da bencil olduğu için herkes işini görene kadar arkadaş oluyor. Biri ile tanışıyorsun ya o seni kazıklıyor ya sen onu. Alış veriş bitti mi herkes kendi yoluna :D

Tamam nasıl arkadaş olunacağını bir bulayım da :D

Polonya elektronik den bir kaç sefer alışveriş yaptım.Sabah siparişi ver akşam ürün kargoda.EFT yaptıkdan,sonra korgoya veriyor.Ben sayfasını her gün takip ediyorum, beğendiğim ürün varsa hemen telefon ile arıyorum.Bi ara bedava denecek fiyata yatağı ile beraber linear rulman satıyordu.

Birde aşağıdaki linkdeki satıcıyı takip ediyorum.Uygun fiyatlı satıyor ama kendisinden alışveriş yapmadım

polonyadan bi osiloskop aldım almaz olaydım elektronikten soğudum.

cıcıgına kadar kurcalanmış. Birde söylemiyor.

polonyadan bi osiloskop aldım almaz olaydım elektronikten soğudum.

cıcıgına kadar kurcalanmış. Birde söylemiyor.
Yukarıda yazdığım gibi polonya elektronikçi değildir. Hurdacıdır. Yani ben öyle tahmin ediyorum. İhale yoluyla bedavaya yakın aldığı malzemeleri ucuza satıyor.
Ben 7 yıl önce bilgisayarcıda çalışırken core 2 laptopları 150tl ye alır, 450-500tl ye satardık. İ3 ler yeni çıkmıştı o zamanlar. O vesileyle aynı polonya gibi satış yapan çok hurdacı tanımıştım. O yüzden onların hurdacı olduğunu düşünüyorum.

Yukarıda yazdığım gibi polonya elektronikçi değildir. Hurdacıdır. Yani ben öyle tahmin ediyorum. İhale yoluyla bedavaya yakın aldığı malzemeleri ucuza satıyor.
Ben 7 yıl önce bilgisayarcıda çalışırken core 2 laptopları 150tl ye alır, 450-500tl ye satardık. İ3 ler yeni çıkmıştı o zamanlar. O vesileyle aynı polonya gibi satış yapan çok hurdacı tanımıştım. O yüzden onların hurdacı olduğunu düşünüyorum.
Bende hurdacı olarak biliyorum.. Sattığı osıloskoplar bir başkasının ürünleriydi.Ne olduğu dahi bilmiyordu.Bende almak için sormuştum kendisini net cevaplar veremediği için almamıştım.

Kapanan ya da topluca ıskartaya ayrılan vb. yerlerden aldıkları ürünleri ayrıştırıp satıyorlar. Yani aldığınız cihaz, kapanan bir tamircinin tüm malzemeleri olabileceği gibi vidasının nerede olduğunu dahi bilmeyen insanların çalıştığı bir yerden gelme olabilir...

Osiloskop örnek verildiği için söyleyeyim; kolay kolay 2000 model üstü osiloskop bulamazsınız ama hiçbir şekilde tekrar çalışmayacak ürünler olduğu gibi şansı isen çok temizine de denk gelebilirsin. Orada değil ama benzer bir satışta, kapanan bir TV stüdiosunun -o gün almayıp sonra da keşke kaçırmasaydım dediğim- vericilerinin yanında HP spektrum analizörü vardı. o_O Böyle çok ürün denk geldiği için ne olduklarıyla değil ne kadar para ettikleriyle ilgililer. Kolay kolay bilgi alamazsın çünkü bilmez, bilse zaten o fiyata vermez... :D

Bugün birisi aradı beni, iki sene önce Kanada'dan gelen ve gümrüğe takılan ve çıkamayan bir amfiyi ihale ile satın almışlar. Üzerinde de benim isim adres ve telefonu görünce arıyorlar "işinize yararsa satalım" diye. Demekki bizim baş belası gümrüğün keyfi kurallarla gasbettiği mallar o kadar çok ki, bunları toplu olarak alıp satan bir sektör oluşmuş :mad:

• Beğen
Reactions: 333
Bugün birisi aradı beni, iki sene önce Kanada'dan gelen ve gümrüğe takılan ve çıkamayan bir amfiyi ihale ile satın almışlar. Üzerinde de benim isim adres ve telefonu görünce arıyorlar "işinize yararsa satalım" diye. Demekki bizim baş belası gümrüğün keyfi kurallarla gasbettiği mallar o kadar çok ki, bunları toplu olarak alıp satan bir sektör oluşmuş :mad:
Böyle bir sektörün varlığı uzun yıllardır var zaten abi de ben adamlardaki pazarlama mantığına hayran kaldım. Ürünü direk ihtiyacı olana satmaya çalışıyorlar. Yalnız iki sene beklemeselermiş iyiymiş. :katil1:
İstanbulda İçerenköyde otururken sürekli gümrüğün yanından geçerdim. Ve gümrüğün hemen giriş çıkış kapısının yanında gümrük malları satan bir mağaza vardı. Belki hala duruyordur. O dükkanın malları nereden geliyor sanıyorsun :D

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back