Çıkışının 5V verdiğinden emin değilim. Arduino kısmında haklısınız maks 5.5 kabul ediyor. Switching adaptörde transformatörü söküp mü kullanmalıyım? Bir diğer sorum da elimde resimdeki transformatörün 2x6V olanından var. Bunu dalga şeklini bozmadan kullanabilmem mümkün mü? Düzenleme: çıkışa silisyum diyot bağlayıp devreye 5.3V göndermek mümkün olabilir mi?Eğer Transformatör dediğin gibi 5v ac veriyor ise dc yapmak için doğrulttuğunda 5x1,44-0,7=6,5v dc alacaksın arduino 5,5v dan fazla kabul etmiyor diye biliyorum 7805 bile taksan drop out voltajı 2v en az 7v girmen gerek elindeki trafo EMK halinde daha yüksek voltaj verir akım çekince voltajı düşer biraz onun yerine switching bir telefon adaptörü kullanman daha iyi olacaktır takıldığın bir yer var ise sorabilirsin.
Amacım devreye AC bir kaynak yaratıp, çeşitli elemanlar üzerindeki gerilimin grafiğini gözlemlemek. Arduino UNO'yu osiloskop olarak kullanacağım için şarj aleti trafosunun 5v oluşunu kullanmak istemiştim.Trafo çıkışından alacağınız bu gerilimi ne amaçlı kullanacaksınız?
Arduino yu beslemek için mi yoksa başka bir amacınız mi var? Siz amacınızı tam anlatın bilenler yorumlar.
Voltaj izlemek diyorsunuz voltajin nesini izleyeceksiniz?
elinizde 6x2v var ise en baş ve en son iki uçtan voltaj alıp 12v ac elde edersiniz buda dc yapınca,16,58v yapar buna LM2596 gibi bir modül takabilirsinizBir diğer sorum da elimde resimdeki transformatörün 2x6V olanından var.
yok o şekilde olmaz elinizdeki adaptöre bağlı ama telefon adaptöründen örnek vereyim usb portunun bağlantı yerinden güç alabilirsinSwitching adaptörde transformatörü söküp mü kullanmalıyım?
Okulda yaptığımız deneylerde AC bir kaynak bağlanarak direnç üzerine düşen gerilimi osiloskop ile takip etmemiz isteniyor. Amacım bunun için bir AC kaynak oluşturmak. Arduino ile de osiloskop yapmak istedim fakat şuan istediğim sonuca arduino kısmında ulaşamadım. Bir önceki yorumunuzu düşünerek 2x6 trafoyu gerilim bölücü yardımı ile 3v 3v olarak ayırdım.Bir çeşit mobil component tester mi yapmak istiyorsunuz
Teşekkür ederim, imkanım olursa böyle bir şey yapmak isterim.14726 eklentisine bak
Ad9833 Sinüs Kare Üçgen Sinyal Jeneratör Modülü Spı 0,1Hz-25Mhz Fiyatları ve Özellikleri
Ad9833 Sinüs Kare Üçgen Sinyal Jeneratör Modülü Spı 0,1Hz-25Mhz en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.urun.n11.com
Bir arduino encoder ve bir iki buton bir de ekran ile max 12MHz üretebilen bir sinyal jenaratörün oluyor. Fiyatları bedavaydı ama şu anda nerden baksan 150 eder toplamda. Sonucunda güzel bir ürünün olur ama ve tabi kare, üçgen ve sinüs de üretebiliyorsun ayarlardan seçerek. Çıkışı mesajda da yazıldığı gibi düşük küçük bir tane 1-2 transistörlü hatta tek bile olabilir 9-10 elemanlı bir amplifier devresi ile istediğin voltun çok daha üstüne rahatlıkla yükseltebilirsin. 10 TL tutar o da max. Şarj aleti kadar bedava olmasa da çok güzel bir proje olur bu saydığım malzemelerle yapılmış hazır bir sürü devre var. Bir düşün aklında olsun.