Şarjlı vidalama pil değişimi

s.a arkadaşlar resimdeki gibi bir şarjlı vidalamam var pili değişmesi lazım şimdi kafamda 2 seçenek var
1- bunu lion pile nasıl çeviririm çok zor olur mu ?
2- iç yapısı aynı olan aynı tip şarjlının pillerini yakın zamanda değiştim ama bağlantı kablolarını biraz uzattığım için kapağı kapanmıyor ondaki pili buna mı aktarim ne dersiniz ??

Ekler

• 20250217_205608.jpg
    20250217_205608.jpg
    1,022.1 KB · Görüntüleme: 62
18650 sığmazsa 14400 de olabilir, 14mm çap 40 mm boyu var yine 3.7 volt, büyük ihtimalle içindeki pillerde bu ölçüde.

bu cihaz için 18650 pil 1 adet de TP4056 şarj müdülü ile iş çözülür mü acaba ??? ne dersiniz ??

Oraya tek 18650 sigiyor, aynisindan bende var. Sarj icin TP4056 taktim ama cikisi direkt pil uzerinden aliyorum cunku TP4056 o kadar akim veremiyor ve motor zar zor donuyor. bir de tp4056'nin pil uclarina ters polarmada bir diyot baglayin. Ben ilk yapista baglamamistim. Motor paraziti yakti devreyi.

Not : Bu tornavidanin ucu 1/4". Cok uclu tornavidalarin icinden 1/4" - 1/6" adaptoru cikiyor. Onunla kulalniyorum. Minik tornavida uclari ile uyumlu oluyor oyle. Saatten laptopa herseyi sokebiliyor. :)

Oraya tek 18650 sigiyor, aynisindan bende var. Sarj icin TP4056 taktim ama cikisi direkt pil uzerinden aliyorum cunku TP4056 o kadar akim veremiyor ve motor zar zor donuyor. bir de tp4056'nin pil uclarina ters polarmada bir diyot baglayin. Ben ilk yapista baglamamistim. Motor paraziti yakti devreyi.

Not : Bu tornavidanin ucu 1/4". Cok uclu tornavidalarin icinden 1/4" - 1/6" adaptoru cikiyor. Onunla kulalniyorum. Minik tornavida uclari ile uyumlu oluyor oyle. Saatten laptopa herseyi sokebiliyor. :)
anladım üstad eyvallah ...
birde elimde resimdeki şarj aleti var pilleri sıfır kendim bağladım yani punta olmadığı için lehim attım ilk başta çalışıyordu cihaz pilleri söküp diğer cihaza aktarayım dedim şimdi makine şarj olurken voltajı 10 volt gösteriyor ama şarj dan çekince piller voltaj göstermiyor ve cihaz hiçbir şekilde çalışmıyor...

Ekler

• 20250222_143445.jpg
    20250222_143445.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 51
Daha önce de söylediğim gibi pilleri lehimlerken mecbur ısı uyguluyorsun. Muhtemelen piliniz bu ısınan dolayı bozuldu.

Pilleri tek tek şarj edip denemeniz gerekiyor voltaj tutuyor mu tutmuyor mu?

4.8 volt olan şarjlı vidalamayı elektrikli yapmak istesek nasıl bir güç kaynağı adaptör bağlamalıyız ??

eyvallah anlaşıldı üstad .. elimde bu ayar 2 adet şarjlı var birini dediğin gibi 18650 pil ile yapacam diğerini de elektrkli yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim...
Uzerinde elektrik girisi zaten var., ucuna bir tane de iki konumlu cift anahtar ( alti uclu olanlardan ) eklersen direkt priz girisinden ya da pilden calisacak sekilde de kurgulayabilirsin. Ikisi de sarjli olur, anahtari direkt baglantiya alip disaridaki powerbanktan falan kullanabilirsin.

Uzerinde elektrik girisi zaten var., ucuna bir tane de iki konumlu cift anahtar ( alti uclu olanlardan ) eklersen direkt priz girisinden ya da pilden calisacak sekilde de kurgulayabilirsin. Ikisi de sarjli olur, anahtari direkt baglantiya alip disaridaki powerbanktan falan kullanabilirsin.
valla pek anlıyamadım ??
ben pilleri iptal edip direk pilin + - uçlarından enerji verdim şekilde çalıştı ..

Direk bağlayabilirsiniz, lakin, motor aşırı yükten dolayı dönmeyi durdurursa pilden çekeceği akım pil'in normal (speklerde gösterilmiş) çalışma akım değerinden daha fazla olabilir. Pil lipo olunca aşırı akım çekme sonuçun ne olacağına (pil ömrün kısalması, bozulma, yanma, patlama ...) dair fikir yürütmek zor olur.

Direk bağlayabilirsiniz, lakin, motor aşırı yükten dolayı dönmeyi durdurursa pilden çekeceği akım pil'in normal (speklerde gösterilmiş) çalışma akım değerinden daha fazla olabilir. Pil lipo olunca aşırı akım çekme sonuçun ne olacağına (pil ömrün kısalması, bozulma, yanma, patlama ...) dair fikir yürütmek zor olur.
şimdi usta içindeki eski pil lipo felan değil nikel kadminyum pil 2.si peki elektrikliye çevirmek istesek bağlantı nasıl olmalı o kısmı anlıyamadım ???

şimdi usta içindeki eski pil lipo felan değil nikel kadminyum pil 2.si peki elektrikliye çevirmek istesek bağlantı nasıl olmalı o kısmı anlıyamadım ???
İlk olarak güç kaynağına bağlı motoru durdurarak üzerinden geçen akımı ölçelim. Ölçtüğümüz akım kullandığınız lipo pilin datasheet'inde yazılan deşarj maks akımdan daha düşük olmalı.

İkinci konu lipo pillerin içinde aşırı deşarj koruma devresinin bulunduğunun tespit edilmesi. Bazi pillerde bu devreler var. Bunu pili aldığınız dükkandan sorabilirsiniz. Deşarj koruma devresi yoksa eklenmesi gerekecek. Veya bir indikatör devre takılır, deşarj durumuna yaklaşınca ledi yakar.

İlk olarak güç kaynağına bağlı motoru durdurarak üzerinden geçen akımı ölçelim. Ölçtüğümüz akım kullandığınız lipo pilin datasheet'inde yazılan deşarj maks akımdan daha düşük olmalı.

İkinci konu lipo pillerin içinde aşırı deşarj koruma devresinin bulunduğunun tespit edilmesi. Bazi pillerde bu devreler var. Bunu pili aldığınız dükkandan sorabilirsiniz. Deşarj koruma devresi yoksa eklenmesi gerekecek. Veya bir indikatör devre takılır, deşarj durumuna yaklaşınca ledi yakar.
şimdi. Usta anlaşamıyoruz....
Burda lipo pil yok nikel kadmiyum pil var onuda ben iptal ettim..
2.si. bunun elektirk bağlantısı pile giden 2 kablodan mı olacak yoksa şarj sokrtinden mi. ???

Forum istatistikleri

Konular
7,544
Üyeler
3,058
Son üye
lolman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back