Bugün SSR ve sinyal jeneratörü ile halojen lambaya PWM testleri yaparken, zero cross yüzünden sorun yaşamıştım. Özel devre kuırmadan sorıunu aşmak için çözüm düşünürken acaba sinyal jeneratörü şebeke sinyalinden trigger alıp sinyal üretebiliyor mu diye baktım. Eimdeki sinyal jeneratörlerinde bu özelliği göremedim. Sonra aklıma geldi, osiloskoplarda "line trigger" denen özellik yaygın olarak mevcuttur. Benim Siglent SDS1104X-E nin trigger ayarlarına girdim ve trigger source olarak "AC line" seçtim. Sonra da diğer osiloskop ile trigger out BNC konnektörüne baktım. Çoğu zaman 50 Hz lik bir pals görüyorum, şebeke ile de tam olarak senkron, ama arada bir eksik palsler oluyor. Hatta bazan de daha fazla pals eksik.
Elinde aynı osiloskop olan varsa deneyebilir mi? acaba bir yazılım bug'ı mıdır? Yoksa donanımsal bir sorun mıu? Esasında AC line trigger, şebekenin her sıfır geçişi yerine bazılarında trigger etse bile, bu özelliğin konma amacına uygun olarak iş yapmış olur. Ama gene de madem AC line trigger'dan bahsediyoruz, benim beklentim, her sıfır geçişinde trigger almaktır.
Elinde aynı osiloskop olan varsa deneyebilir mi? acaba bir yazılım bug'ı mıdır? Yoksa donanımsal bir sorun mıu? Esasında AC line trigger, şebekenin her sıfır geçişi yerine bazılarında trigger etse bile, bu özelliğin konma amacına uygun olarak iş yapmış olur. Ama gene de madem AC line trigger'dan bahsediyoruz, benim beklentim, her sıfır geçişinde trigger almaktır.