Silikon Tabancası Tamiri

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Eveeeet yeni masamda ilk tamirat işim.
20200529_202520.jpg

Hanımların eli ayağı, göz bebeği, alet çantalarının ilk ve tek makinası ve nedense bu kadar çok kullanmalarına rağmen hala uzmanlık seviyesine gelemediler şu aleti kullanırken. 3 tane tamir ettikten sonra tetiklerinin tekrar kırılması sonucu onarılamayacak hale gelince çöpe attım. Bu dördüncü makina.
Makinanın olayı aslında basit. Fişe takacaksın ısınmasını bekleyip kullanacaksın. Ama bizimkiler sabırsız. Isınmasını beklemeden silikonu eritecem diye asılıyorlar tetiğe. Sonuç bu;
20200529_202646.jpg

Neyse tamirine başlayayım. Makinanın içini açtım.
Tetiğe ısınmadan asılınması sonucu silikonu namluya süren parçanın bacağı kopmuş.
Havya ile kopan yere vida tutunacak kadar delik açtım.
20200529_202759.jpg

Açtığım deliğe vidayı tutturdum ama eskisi kadar sağlam olması mümkün değil. Bu noktada evdekileri sıkı sıkı tembihledim. Isınmadan yapacağınız ilk hamlede cihaz çöpe gider diye.
20200529_203045.jpg

Cihazı toplayıp teslim ettim hanıma. Akabinde beşinciyi almak üzere araştırmaya başladım bile :katil1:
20200529_203320.jpg

20200529_204006.jpg

Ekler

• 20200529_203320.jpg
    20200529_203320.jpg
    60.5 KB · Görüntüleme: 862
Havya ucu ile plastiği vidanın etrafına iyice itekledin mi? Böylece vidanın dişi ile plastik arasındaki boşluğu almış olursun.

Ben lehimlemede artık performans vermeyen aşınmış uçları atmıyorum ve böyle plastik işlerinde kullanıyorum ;)

Havya ucu ile plastiği vidanın etrafına iyice itekledin mi? Böylece vidanın dişi ile plastik arasındaki boşluğu almış olursun.

Ben lehimlemede artık performans vermeyen aşınmış uçları atmıyorum ve böyle plastik işlerinde kullanıyorum ;)
Yok abi. Zaten tam delik açmadım. Tutacak kadar açtım gerisini vidayı çevirerek yol açtırdım.
Birdahakine dediğinide yaparım. :)

Bu arada çalışma masası çok ferah duruyor, güle güle kullan.

Yok abi. Zaten tam delik açmadım. Tutacak kadar açtım gerisini vidayı çevirerek yol açtırdım.
Birdahakine dediğinide yaparım. :)

Öyle yaptıysan gene sıkı olmuştur o.

Ben bazan yeni bir alete kendimi ikna etmek için eskisini üstün körü tamir ettiğim olmuştur, o yüzden dediydim :D

Çalışma masam ile ilgili konu yarım kalmış. Merak ettim ne diyecektin? :katil1:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,004
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back