Site İletişimi - Form Spam Sorunu

mikron24

Aktif Üye
Katılım
8 Ekim 2022
Mesajlar
699
Sitemizde email formu tanımladım. Site alt yapısı gereği form oluşturmak kolay bir işlem.
Karakter doğrulama, google recaptcha vs yok. Bunları eklemek istemiyorum.
Sayfayı gizli olarak tanımladım. Site haritasında ve arama sonuçlarında çıkmasın. Linklerini nofollow vs yaptım. Checkbox ekledim. KVK onayı misali

Buna rağmen otomatik olduğunu düşündüğüm reklam mesajları geliyordu.
Hello .... Administrator.
Mesaj: I now offer contact form blasting service. With my DFY service you can either do a targeted blast to only websites that match your criteria or bulk blast large volumes of sites worldwide. Prices start at just $50 to reach 500,000 bulk sites. Contact me at my email or skype below for details.
Bu mesajı araştırdığımda bir çok siteyi etkilediği görülüyor. Özellikle ziyaretçi defteri gibi düz formları affetmemiş. Onay gerektirmeyen mesajlar hemen yayınlanmış


Çözüm amaçlı, email sayfasına uzunca bir isim verdim 345234523453535235.html gibi gizli bir sayfa oluşturdum.
Sayfaya ulaşmak için iletişim sayfasından bir link vermek yerine, bir kelime üzerinde onclick olayı ayarladım. Tıklama sonucu email formu açılıyor.

Acaba bu ne kadar etkili olmuştur? Kötü amaçlı yazılım yeni email-formu sayfasına kolay ulaşabilir mi? Başka neler yapabilirim?
span onclick:
 <span class="my_new_class"><span onclick="location='uzun_isim_zzzz_email_form.html'">...

Güncelleme :
1 gün geçti. Şimdilik onclick olayı işe yaramış gibi görünüyor.
Yapılacaklar:
iletişim sayfası adının kodlanması, html kod içerisinde form sayfasının adı doğrudan görünmemeli. Tıklama sonucunda az bir gecikme ile sayfa adının çözülmesini sağlarsam daha iyi olur.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: nt
Eğer robot, text olarak email adresine erişebiliyorsa gerisi mail atmaya kalıyor. Senin formun üzerinden mail atmasa bile maili alıp reklam atabilir.

Belki mail adresini yada sadece @ karakterini şifreleyerek kullanırsan sorundan kurtulabilirsin. Uzun zamandır ilgilenmiyorum bu tarz kodlama ile. O yüzden tam mantıklı yolu nedir kestiremiyorum.

Eskiden mail kodlamasını smtp üzerinden yapınca önüne gelen mesaj atamıyordu. Atsa bile spam e düşüyordu direk. O da bir yol olabilir.
 
captcha işi bizim ziyaretçilere ağır gelir. üzülürler. o yüzden eklemek istemedim.

Sayfa içinde email geçmiyor. @ işareti zaten yok. Form sayfası.

İlk mesajı okuyan yazılım, onclick olayına da el atabilir. Acele ek yöntem gerekli. html, javascript, php uzmanı arkadaşlardan bir püf noktası bekliyorum. iletişim formu dinamik oluşsa her defasında farklı isim alsa iş görür mü? zekanın kafası karışacak forma ulaşamayacak..
 
Son düzenleme:
Site wordpress değil. İlk mesajda bahsettiğim çözüm işe yaramışsa, 1 hafta içinde belli olur. Genelde gece vakti geliyor bu mesajlar. Yeni yöntem varsa ekleriz. İnsan gibi tıklayıp sayfaya ulaşırsa kötü olur. Belki de iki tık ile çalışan bağlantı yapmalı.
 
Son düzenleme:
Ben olsam email adresini doğrudan yayınlar, sonra da email spam filtresine bırakırdım spam temizleme işini. Gerçekten bir firmaya ulaşmak için saçma sapan bilmeceler çözmek benim acayip sinirimi bozan birşey.
 
  • Beğen
Reactions: nt

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,702
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top