frekans50
⁹⁸⁷⁶⁵⁴³²¹⁰
Sitemizde email formu tanımladım. Site alt yapısı gereği form oluşturmak kolay bir işlem.
Karakter doğrulama, google recaptcha vs yok. Bunları eklemek istemiyorum.
Sayfayı gizli olarak tanımladım. Site haritasında ve arama sonuçlarında çıkmasın. Linklerini nofollow vs yaptım. Checkbox ekledim. KVK onayı misali
Buna rağmen otomatik olduğunu düşündüğüm reklam mesajları geliyordu.
Çözüm amaçlı, email sayfasına uzunca bir isim verdim 345234523453535235.html gibi gizli bir sayfa oluşturdum.
Sayfaya ulaşmak için iletişim sayfasından bir link vermek yerine, bir kelime üzerinde onclick olayı ayarladım. Tıklama sonucu email formu açılıyor.
Acaba bu ne kadar etkili olmuştur? Kötü amaçlı yazılım yeni email-formu sayfasına kolay ulaşabilir mi? Başka neler yapabilirim?
Güncelleme :
1 gün geçti. Şimdilik onclick olayı işe yaramış gibi görünüyor.
Yapılacaklar:
iletişim sayfası adının kodlanması, html kod içerisinde form sayfasının adı doğrudan görünmemeli. Tıklama sonucunda az bir gecikme ile sayfa adının çözülmesini sağlarsam daha iyi olur.
Karakter doğrulama, google recaptcha vs yok. Bunları eklemek istemiyorum.
Sayfayı gizli olarak tanımladım. Site haritasında ve arama sonuçlarında çıkmasın. Linklerini nofollow vs yaptım. Checkbox ekledim. KVK onayı misali
Buna rağmen otomatik olduğunu düşündüğüm reklam mesajları geliyordu.
Bu mesajı araştırdığımda bir çok siteyi etkilediği görülüyor. Özellikle ziyaretçi defteri gibi düz formları affetmemiş. Onay gerektirmeyen mesajlar hemen yayınlanmışHello .... Administrator.
Mesaj: I now offer contact form blasting service. With my DFY service you can either do a targeted blast to only websites that match your criteria or bulk blast large volumes of sites worldwide. Prices start at just $50 to reach 500,000 bulk sites. Contact me at my email or skype below for details.
Çözüm amaçlı, email sayfasına uzunca bir isim verdim 345234523453535235.html gibi gizli bir sayfa oluşturdum.
Sayfaya ulaşmak için iletişim sayfasından bir link vermek yerine, bir kelime üzerinde onclick olayı ayarladım. Tıklama sonucu email formu açılıyor.
Acaba bu ne kadar etkili olmuştur? Kötü amaçlı yazılım yeni email-formu sayfasına kolay ulaşabilir mi? Başka neler yapabilirim?
Kod:
<span class="my_new_class"><span onclick="location='uzun_isim_zzzz_email_form.html'">...
Güncelleme :
1 gün geçti. Şimdilik onclick olayı işe yaramış gibi görünüyor.
Yapılacaklar:
iletişim sayfası adının kodlanması, html kod içerisinde form sayfasının adı doğrudan görünmemeli. Tıklama sonucunda az bir gecikme ile sayfa adının çözülmesini sağlarsam daha iyi olur.
Son düzenleme: