ayhanarican
Üye
Elon Musk geçenlerde yapay zekanın hayatlarımıza girmesiyle oluşan işsizliğe çözüm için herkese UHI yani evrensel yüksek gelir verileceğini duyurmuştu. UBI bile değil UHI verileceğini söylemişti ancak ben Türkiye'de UBI tani evrensel temel gelir bile verileceğini sanmıyorum. Şimdiden bakıyorum,
ekmek ve su bile parayla satılıyorken devlet herkese temel gelir dağıtabilir mi? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Eğitim ve sağlık ve ilaç sanayi gibi en temel ihtiyaçlarımıza bile para ile ulaşılıyorken, daha buralarda düzenlemeler yapılmamışken 5-10 yıl içerisinde yapay zekanın yaygınlaşması ve meslekleri bir bir bitirmesiyle birlikte herkese evrensel temel gelir dağıtmaya başlarlar mı ya da ne zaman bunu yaparlar?
www.foxbusiness.com
ekmek ve su bile parayla satılıyorken devlet herkese temel gelir dağıtabilir mi? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Eğitim ve sağlık ve ilaç sanayi gibi en temel ihtiyaçlarımıza bile para ile ulaşılıyorken, daha buralarda düzenlemeler yapılmamışken 5-10 yıl içerisinde yapay zekanın yaygınlaşması ve meslekleri bir bir bitirmesiyle birlikte herkese evrensel temel gelir dağıtmaya başlarlar mı ya da ne zaman bunu yaparlar?
Musk predicts AI will create 'universal high income' and make saving money unnecessary
Elon Musk dismisses Trump savings accounts, claiming AI will create "universal high income" and eliminate poverty, making saving unnecessary.
Son düzenleme: