Merhaba. Isınma esnasında malzemelerin yerleştirildikleri yerden sağa sola ileri geri doğru kayması oluyor mu? Böyle bir durumda düzeltme işlemini nasıl yapıyorsunuz?Ev tipi hakiki reflow fırın
Konveksiyonel fırın ile lehim yapıyorum. 8 dk kadar sürüyor. Galiba ikinci el olarak 60TLye almıştım
Mekanik termostatı iptal ederek dimmer taktım.
Öncelikle %70 gibi bir ayarda lehim tamamlanana kadar bekliyoruz. Sonra ısıtıcı kapalı, fan çalışıyor. Kapak yarım kapalı. Bu şekilde yavaş soğumaya bırakıyoruz. 3 dakika kadar sonra kapağı tamamen açarak kartı alıyoruz. Kart yükseltilmiş tel üzerinde oluyor. .
Aşırı ısı vermeden homojen ısıtıyor. Krem lehim üreticisinin bildirdiği profile benzetiyorız.
22708 eklentisine bak
https://www.hepsiburada.com/sinbo-sco-5002-konveksiyonel-firin-beyaz-pm-mtsinsco5002?
Süreci otomatik hale getirmek üzere devre yapılabilir. Termokupl ile ölçüm, display, pid vs... İkinci fan ilavesiyle kapağı aralamaya gerek kalmadan soğuma sağlanabilir. Bunlarla gerek duymadım.
Süre ve ısı çok kritik değil. Bir kaç denemeden sonra uygun ayarı tespit ettim.
Merhaba. Isınma esnasında malzemelerin yerleştirildikleri yerden sağa sola ileri geri doğru kayması oluyor mu? Böyle bir durumda düzeltme işlemini nasıl yapıyorsunuz?
Fırından kaynaklanan kayma olmuyor. Fan uygun hızda sirkülasyon yapıyor.Merhaba. Isınma esnasında malzemelerin yerleştirildikleri yerden sağa sola ileri geri doğru kayması oluyor mu? Böyle bir durumda düzeltme işlemini nasıl yapıyorsunuz?
abi senin masayı düşünürsek zaten bu arkadaş senin masada yer bulamazdı kendine duvara güzel olmuş.Evet duvara montaj guzel oldu. 3 dk sonunda metal aksam el yakacak kadar isiniyor. Bunu masa ustunde yatay kullanmak kesinlikle masanin kendisi, uzerindeki ivir zivirlar ve kullanici acisindan tehlike arzeder.
Makine dusey konumda kullanim icin tasarlandigindan konveksiyon hava akimi bahse konu dis aksam sicakligini dusurur. Fakat yatay kullanmaya kalktigimizda bu hava akimlarinin faydasi azalacak.
Eger masa ustunde kullanacaksa muhakkak yukselti ayaklari yapmak gerekir.
benim gibi günvelik manyakları için kriz geçirtecek bir şema olmuş.Evimde bodrum katinda calisiyorum.
Devre semasi asagida. Malzemeleri ozenle secmedim. Ne bulduysam onu kullandim.
22789 eklentisine bak
B4'de olduğu gibi kullanmak doğru bence.Sigorta konusunda haklisin. Onun disinda her sey 10 numara.
Olur olmaz yerde asla ve asla opto kullanmam.
Ne A0, ne de B13 tehlike altinda degil.
Güle güle kullanın. Cihazı fonksiyonel olarak test sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim. Yani PCb lehimle acisindan sonuçlar nasıl. Ne kadar süre çalıştirmaniz gerekiyor. Sıcaklık değeri nedir?
SMD Reflow Oven projem bitti ve iyiki yaptim.
Isiticinin termal görüntüsünü paylaşabilir misinizİşte bu yüzden seramik ısıtıcı kullanılıyor. Isının homojen dağılması için.
Seramik ısıtıcının termal görüntüsünü atayım akşam unutmazsam.