Soğutucu tasarımı

@taydin hocam bu soğutucu işine yararsa göndereyim.

20251030_124351.jpg

20251030_124340.jpg

20251030_124803.jpg

20251030_124809.jpg

Abi basit bir şey önereceğim.
Fanı çıkar. Soğutucu altına peltier bağla.
İşlemci tarafı daha rahat soğuyacak, alüminyum tarafı daha fazla ısınacak, pasif soğuma artacaktır.
Peltierin enerjisi alüminyumun sıcaklığına göre ayarlanabilir.

Ama bu sefer the peltier'in ısınan tarafından sıcaklığı uzaklaştırmak lazım. Gene soğutucu gerekecek.

@Yasin soğutucu çok güzel, kesin iş görür. Hatta fazlasıyla iş görür, şimdi benim basit uygulama için de kıyamıyorum onu kullanmaya :)

Evet sanırım vidalamak daha mantıklı olacak. Isınma, soğuma döngüsünde acaba gevşer mi diye düşündüm, ama yaylı pul kullanırsam vidaların altına o sorun da ortadan kalkar.

Ama bu sefer the peltier'in ısınan tarafından sıcaklığı uzaklaştırmak lazım. Gene soğutucu gerekecek.
Soğutucu her halükarda olacak. Sadece işlemci biraz daha soğuk, aliminyum blok biraz daha sıcak olacak.
Kasa içinde fan varsa ve anakart müsaade ederse kart fana yakın konumlandırılabilir.

Kasa açık. Ama hemen üstte grafik kartı var, onun düşük devirli fanı yardımcı olacak. Grafik kartı ile 10G ethernet kartı arasında 1G ethernet kartı var, o çıkacak, yerine Magewell takılacak.

1761819295101.jpeg

Forum istatistikleri

Konular
8,450
Üyeler
3,344
Son üye
seyfi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back