kanka benim bilgisayardan iyi işlemcin varmış bide 2016 falan diyosunSorun degil, gostereyim. LG G5, 2016 model. Cikali 8 yil olmus. Ben 3 yil once bilmem kacinci el olarak satin aldim. Sari sitede 1.000 TL civarinda bulunuyor.
Telefonun 2024 model ama. 9.500 TL. Bu arada bilgisayarimin islemcisi de i5 2500K. O da 2013'te cikmis. 11 yillik.kanka benim bilgisayardan iyi işlemcin varmış bide 2016 falan diyosun
Turkiye'de 100 Km irtifaya ulasan, ustelik maliyet olarak bunu 1/10 fiyata yapan sivil firma var zaten. Boyle firmalari desteklemek gerekli parayi pufpuf Elon'a vermek yerine.Uzay programı yapmak sivil bir işten çok askeri bir iş. Kimse sadece uydu atmak veya bilim için roket programı yapmaz. Uydu atabilen ülke kıtalararası balistik füze de atabilir. Bu da hemen diğer ülkelerin dikkatini çeker. Biz bu topa girmek istemiyoruz (zaten girecek paramız da pek yok), o yüzden de başkasının roketine binip böyle çok anlamlı olmayan şeyler yapıyoruz. Yoksa roket programı yaparsınız, hedeflerinizi belirlersiniz, küçükten büyüğe denemelerinizi yapar uydularınızı fırlatırsınız bunun da bütçesini yol haritasını önceden çizer yayınlarsınız.
Uzay programı yapmak sivil bir işten çok askeri bir iş. Kimse sadece uydu atmak veya bilim için roket programı yapmaz. Uydu atabilen ülke kıtalararası balistik füze de atabilir. Bu da hemen diğer ülkelerin dikkatini çeker. Biz bu topa girmek istemiyoruz (zaten girecek paramız da pek yok), o yüzden de başkasının roketine binip böyle çok anlamlı olmayan şeyler yapıyoruz. Yoksa roket programı yaparsınız, hedeflerinizi belirlersiniz, küçükten büyüğe denemelerinizi yapar uydularınızı fırlatırsınız bunun da bütçesini yol haritasını önceden çizer yayınlarsınız.
bu aday muhabbetini izledim herkes memleketinden aday izmirin adayı manisalıYilmaz Ozdil'in cok hayrani degilim ama yapilan sacma harcamalar icin guzel bir videosu var. 55 milyon dolari uzay turistine verirken ETI'yi o paraya sattilar ornegin.
Bu mesajı okumadan önce tam olarak bunu düşünüyordum birisi yazmış ne güzel.Turkiye'de "Delta V" (V, bes degil) isimli firma su an uzaya cikabilecek kapasitede motor uretip diger alternatiflerin 1/10 maliyetle bu isi gerceklestirebiliyor. 100 Kg'yi su tasimayi basarmislar. Bu, kendi bunyelerindeki Ar-Ge ile. O firmaya sen atesle 55 milyon dolar, uzaya ISS kurar. Ama olmaz, gidip Elon MUSK isimli muptezel hirboya vermek gerek o parayi.
Sanırım bunun sebebi de yurtdışına en hafif ve kolay para kaçırma metodu buymuş.Mücevher ticareti pek para kazandırmıyormuş. O yüzden onda vergiyi kaldırmışlar.
Neyse konu fena dağıldı.
Ne ataacaksin? Uganda dolari mi?paramı ya 55M $ ihtiyacı olan varsa iban verin atıyım