stm32 ile otonom kontrol

elektronikçim

Yeni Üye
Katılım
3 Haziran 2023
Mesajlar
5
merhaba ben dron projesi üzerinde çalısıyorum ama proje bütçemden dolayı stm32f1 mikro denetleyici kullanmak istiyorum ama otonom uçuşlarda olucak dronda ve araştırdığım kadaryla stm32F4 işlemci otonom şeylerde tercih edilmiyor eğer kullanacak olursam ne gibi sıkıntılar çıkarır bilenler yardımcı olursa çok iyi
yardıcı olanlar için şimdiden teşekkürler
 
Dron uçuş kontrol algoritmaları hakkında ayrıntılı bilgim yok, ama oldukça yüksek işlem gücü gerektireceklerini düşünüyorum. İçerisinde ARM Cortex-M4 çekirdeği barındıran STM32F4 kullanman daha mantıklı olur. M4 içerisinde hem kayan noktalı sayılar işleyen hem de dijital sinyal işleme yapan üniteler var.
 
  • Beğen
Reactions: nt
yuksek miktarda ram ve islem gucu ihtiyacin olacaktir o yuzden yuksek kapasiteli linux calistiran bir kontrolcu kullanman daha iyi olur, linux cekirdegini onerme sebebim ise muhtemelen goruntu isleyeceginden piton icin hazir kutuphaneleri kullanacak olman, ama ben olsam bunlarin hepsini bosverir iyi bir fpga uzerinde gelistirme yapardim, nedense kritik islerde mcular bana guven vermiyor.
 
Hareket kontrolü için STM32 serisinden bir işlemci koyup yanınada görüntü işleme için bir orangepi tarzı ucuz bir pc koyabilirsiniz. İkisini uygun bir protokolle haberleştirebilirsiniz. En az maliyet bu olur diye düşünüyorum
 
  • Beğen
Reactions: nt

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,994
Mesajlar
102,307
Üyeler
2,519
Son üye
Coby5

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top