STM32'de çoklu puls üretimi

Mucit23

Üye
Selamlar

STM32G4 serisi ile denemeler yapıyorum. Step motorlarla uğraşırken birden fazla step motoru sürme aşamasında hızlanma ve yavaşlama eğrilerinde değişken frekanslı puls üreteçlerine ihtiyacımız oluyor. Kullandığımız mcularda bir sürü Timer ve DMA donanımı var. Timer'lerde one puls modları vs zibilyon tane özellik var.

Birden fazla Step motor sürerken en az cpu yükü ve en fazla donanım desteğiyle step motor için nasıl puls ve dir sinyalleri üretilir? Yöntem ne olabilir? Örneğin Senkron bir şekilde 4 adet veya daha fazla step motor için hızlanma eğrileri ni hesaplayıp puls üretimi illa yazılım ağırlıklı mı olur?

3 step motorlu bir kontrol sistemi kullanıyorum. motorlar PID ile sürüldüğü için çok yavaş hızlardan yüksek ivmelere çıkıp iniyor. standart bir timer kullanarak pulse üretiyorum. step motor sürücüleri genelde step girişinde 40-50 us gibi pulse istiyor. saniyedeki pulse sayısı da hızını ayarlıyor. açıkçası timer'ın hangi değişkeni ile oynayarak kontrol ettiğimi hatırlamıyorum ama bakarım. işlemciye neredeyse hiç yük oluşturmuyor. timer interrupt içinde basit bir bölme hesabı ve step değişkenlerini kontrol ederek çalışıyor.

suradaki kütüphaneyi kendi projeme uyarlamıştım:

Forum istatistikleri

Konular
8,892
Üyeler
3,574
Son üye
zturk1

Son kaynaklar

Back