STM32F103 Dahili RTC mi Harici mi ?

M_B

Aktif Üye
Merhabalar,
STM32F103 ile zaman ve tarih ayarlı bir uygulama yapaçağım. Şu tarih ve saatte açıl ve kapan şeklinde.
STM32F 'nin dahili RTC sini mi kullanmalıyım. yoksa harici bir RTC entegresi modulu ? ( DS3231. DS1307 ...)
Bu konudaki tecrübe ve önerilerinizi almak isterim.

Teşekkürler.

Merhabalar,
STM32F103 ile zaman ve tarih ayarlı bir uygulama yapaçağım. Şu tarih ve saatte açıl ve kapan şeklinde.
STM32F 'nin dahili RTC sini mi kullanmalıyım. yoksa harici bir RTC entegresi modulu ? ( DS3231. DS1307 ...)
Bu konudaki tecrübe ve önerilerinizi almak isterim.

Teşekkürler.
Bluepill kartlarda rtc kristal var diye biliyorum. Kartı sürekli besleyecekseniz kullanılabilir.

Bluepill kartlarda rtc kristal var diye biliyorum. Kartı sürekli besleyecekseniz kullanılabilir.
Ayrıca batarya pini de mevcut.

Kararlılık açısından bence DS3231. Kalibre edilmiş kristali ve ısıl kararlığı düzenlenmiş...
Hatta DS3232, 1307 gibi ram da mevcut.

STM32F103C8 in gercek bir donanimsal RTC modulu yok diye biliyorum. Hic kullanmadim ama 32Khz clocklardan saniye bilgisi olusturup saniyeleri sayiyor.

Size gun ay yil saat saniye bilgisi gerektiginde hesap yapmaniz gerekiyor.

Fakat hesap yoluyla da olsa amacini gercekliyorken ayri bir cip kullanmanin da anlami yok.

Dediklerim tam dogru olmayabilir bir arastirin.

STM32F103C8 in gercek bir donanimsal RTC modulu yok diye biliyorum. Hic kullanmadim ama 32Khz clocklardan saniye bilgisi olusturup saniyeleri sayiyor.

Size gun ay yil saat saniye bilgisi gerektiginde hesap yapmaniz gerekiyor.

Fakat hesap yoluyla da olsa amacini gercekliyorken ayri bir cip kullanmanin da anlami yok.

Dediklerim tam dogru olmayabilir bir arastirin.
RTCler zaten 32768 hz kristal kullanarak saniye bilgisi oluşturmuyor mu? donanımsal olunca ne gibi farklılık oluyor?

Saat dakika saniye gun ay yil bilgisine cipin registerlerini okuyarak basitce ulasiyorsun.
Ayrica alarm registerlerine hedef saat hatta tarih bilgisi yerlestirip zamani geldiginde int urettirebiliyorsun.

Biz yıllardır STM32'lerin dahili RTC'sini kullanıyoruz ve hiç sorun yaşamadık. Ayrıca pil yerine küçük bir "gold cap" kullanıyoruz: 1 haftaya kadar dayanıyor.

Ben de STM32 lerin dahili RTC lerini kullanmaktansa DS3231 kullanmanı tavsiye ederim. Harici kristal gerekmiyor, dahili olarak mevcut. Hem de hassasiyeti artırılmış. İçerisinde mevcut. I2C ile haberleştirip rahatlıkla okuyabilirsin.

Bu biraz tasarımla alakalı. PCB tasarlayacaksan dahili kullan. Modül modül yapacaksan DS3231 gibi harici modüller kullan.

Forum istatistikleri

Konular
7,619
Üyeler
3,080
Son üye
langerhanz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back