Stylophone

aren01

Üye
Katılım
27 Kasım 2023
Mesajlar
74
Selamlar uzun zamandır bir Stylophone istiyordum ama 1000tlyi 2 gün sonra sıkılıp atacağım birşeye vermektense kendim yaparım hemde entegreler hakkında bir fikir edinirim öğrenmiş olurum aynı zamanda zevkli olur dedim buradaki kaynaktan yararlanıp yaptım temelinde NE555 ve LM386 bulunuyor aslında tahmin ettiğim gibi yapmımıda çok zevkliydi hemde ilk pcb siparişim olmuştu linkteki devreden 5tane ve farklı 2 diğer devre daha sipariş ettim yaklaşık 23 dolar ödedim üzerindeki parçalarda çok ucuzdu direnç, kondansatör, entegreler 5 tane kartı toplam 1000tlye maal etmiş oldum
orjinal cihaz :

kendi yaptığım :
 

Ekler

  • WhatsApp Video 2023-12-29 saat 21.40.28_97c82bfb.mp4
    5.1 MB
Eline sağlık, muhteşem görünüyor. Devre sabit mi yoksa bir oktav yukarıdan çalışacak şekilde uyarlanabiliyor mu?

Birde bence projeni kutu ile taçlandırmalısın ki eve biri geldiğinde daha havalı görünsün. :cool: 3D yazıcın yoksada ince ahşap işlemesi kolay olur.
 
Teşekkürler
Devre sabit mi yoksa bir oktav yukarıdan çalışacak şekilde uyarlanabiliyor mu?
ses yüksekliği ve tonu ayarlanabiliyor aslında ses tonundan kastım NE555'in çıkış frekansını artırmak daha öncede buna benzer basit bir kare dalga jeneratörü yapmıştım
Birde bence projeni kutu ile taçlandırmalısın
okuldaki 3d yazıcı ile en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum
eve biri geldiğinde daha havalı görünsün
Aksaray'da pek bununla hava atabileceğim insanlar yok ama kutu yaparsam forumda havamı atarım :D
 
Yaklaşık 9 yıl önce, Düzce'de bir düğüne katıldım ve ardından Kayseri'de başka bir düğüne katıldım. Hazır orada bulunmuşken Kapadokya'da bir tatil yaptım. Bu süreçte Amerika'da yaşayan Aksaraylı bir arkadaşımın ailesini ziyaret ettim. Yaklaşık 2000-2500 km süren bu rota boyunca genellikle 200-250 km hızla yol aldım. Tam hatırlamıyorum, fakat Kayseri'den Aksaray'a giderken, şehrin girişinde, yol üzerinde Altundaş otel olan yokuş aşağı güzel bir yolda 90-100 km hızla ceza yedim.

Oradaki polis memurlarına selam olsun, onlara hava atabilirsin. :D
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,681
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top