Selamlar uzun zamandır bir Stylophone istiyordum ama 1000tlyi 2 gün sonra sıkılıp atacağım birşeye vermektense kendim yaparım hemde entegreler hakkında bir fikir edinirim öğrenmiş olurum aynı zamanda zevkli olur dedim buradaki kaynaktan yararlanıp yaptım temelinde NE555 ve LM386 bulunuyor aslında tahmin ettiğim gibi yapmımıda çok zevkliydi hemde ilk pcb siparişim olmuştu linkteki devreden 5tane ve farklı 2 diğer devre daha sipariş ettim yaklaşık 23 dolar ödedim üzerindeki parçalarda çok ucuzdu direnç, kondansatör, entegreler 5 tane kartı toplam 1000tlye maal etmiş oldum
orjinal cihaz :
kendi yaptığım :
Ekler
WhatsApp Video 2023-12-29 saat 21.40.28_97c82bfb.mp4
ses yüksekliği ve tonu ayarlanabiliyor aslında ses tonundan kastım NE555'in çıkış frekansını artırmak daha öncede buna benzer basit bir kare dalga jeneratörü yapmıştım
Yaklaşık 9 yıl önce, Düzce'de bir düğüne katıldım ve ardından Kayseri'de başka bir düğüne katıldım. Hazır orada bulunmuşken Kapadokya'da bir tatil yaptım. Bu süreçte Amerika'da yaşayan Aksaraylı bir arkadaşımın ailesini ziyaret ettim. Yaklaşık 2000-2500 km süren bu rota boyunca genellikle 200-250 km hızla yol aldım. Tam hatırlamıyorum, fakat Kayseri'den Aksaray'a giderken, şehrin girişinde, yol üzerinde Altundaş otel olan yokuş aşağı güzel bir yolda 90-100 km hızla ceza yedim.
Oradaki polis memurlarına selam olsun, onlara hava atabilirsin.