Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Bence telefonda sorun vardır.
Olabilir. Zaten her türlü sorunu bir kulaklık alarak çözecem. Şimdi tamir etmeye kalksam başka yerleri bozma ihtimalim var .Bence telefonda sorun vardır.
Bu telefonu aktif olarak kullanmıyorum. Şimdilik sadece sms için. Deneme amaçlı bir görüşme yapmıştım. 2G desteği azalıyor çekim problemi olabilir gibi şeyler duymuştum. Test amaçlı aradım yani. Birde telefonu zaten 2 kere sök-tak yaptım. Sürekli parçala birleştir telefonun bir yerini bozmaktan korkuyorum . Şimdilik handsfree yada kulaklık ile sorunu çözmeyi düşünüyorum o yüzden. Servis manuelinde earpiece (iç kulaklık oluyor sanırım) üzerindeki direnci ölçün 30 ohm olmalı diyor. Eğer dirençte problem yoksa iş osiloskopa kadar gidiyor . Merakıma yenilmezsem şimdilik telefonun içini açmadan sorunu çözmeye çalışacam. İnternette bulması kolay olsada servis manuellerini ve ilgili dokümanları buraya ekliyorum. İhtiyacı olan olursa buradan ulaşır.Hoparlör bölümü tozlanmış olabilir. Hoparlörün temas pinlerin alkolle silmek gerekebilir. Eldeki yağlar temas kalitesini düşürür, temizledikten sonra cımbız ile el sürmeden yerine takmak gerekebilir. Hoparlör temas pinlerin biraz esnetmek gerekebilir. Hepsini denemek lazım