Telefon açılmama problemi

Hoparlör bölümü tozlanmış olabilir. Hoparlörün temas pinlerin alkolle silmek gerekebilir. Eldeki yağlar temas kalitesini düşürür, temizledikten sonra cımbız ile el sürmeden yerine takmak gerekebilir. Hoparlör temas pinlerin biraz esnetmek gerekebilir. Hepsini denemek lazım

Hoparlör bölümü tozlanmış olabilir. Hoparlörün temas pinlerin alkolle silmek gerekebilir. Eldeki yağlar temas kalitesini düşürür, temizledikten sonra cımbız ile el sürmeden yerine takmak gerekebilir. Hoparlör temas pinlerin biraz esnetmek gerekebilir. Hepsini denemek lazım
Bu telefonu aktif olarak kullanmıyorum. Şimdilik sadece sms için. Deneme amaçlı bir görüşme yapmıştım. 2G desteği azalıyor çekim problemi olabilir gibi şeyler duymuştum. Test amaçlı aradım yani. Birde telefonu zaten 2 kere sök-tak yaptım. Sürekli parçala birleştir telefonun bir yerini bozmaktan korkuyorum :D . Şimdilik handsfree yada kulaklık ile sorunu çözmeyi düşünüyorum o yüzden. Servis manuelinde earpiece (iç kulaklık oluyor sanırım) üzerindeki direnci ölçün 30 ohm olmalı diyor. Eğer dirençte problem yoksa iş osiloskopa kadar gidiyor :). Merakıma yenilmezsem şimdilik telefonun içini açmadan sorunu çözmeye çalışacam. İnternette bulması kolay olsada servis manuellerini ve ilgili dokümanları buraya ekliyorum. İhtiyacı olan olursa buradan ulaşır.

Ekler

• Nokia X2-01.zip
    58.8 MB · Görüntüleme: 98
Hem kulaklıkla hem handsfree ile denedim yine problem var. Handsfree'de ses karşı tarafa cızırtılı gidiyor, kulaklıkta karşı taraf kendi sesini duyuyor. Sanırım daha temel bir problem var. Acaba ses iletimini yapan donanımda falan mı problem var. Nereryi kontrol etmem lazım tam emin olamadım. İlgili donanımlar üzerinde direnç ölçümü yapmam lazım heralde servis manuelinde yazdığı gibi.

Demokraside çareler tükenmez :) . Telefonun bluetooth desteği varmış. Bluetooth kulaklıkla denedim hiç bir sorun olmadı. Zaten sms için kullandığımdan buna pek ihtiyacım olmayacak. Lazım olursa bir süre böyle kullanırım. Bi ara içini açar tamirata girişirim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back