Teleskopik elbise askısını atölyede nasıl değerlendirebiliriz?

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
5,111
Bizim komuşlardan biri, heves edip iki adet teleskopik elbise askısı almış ancak ne olduysa hiç kullanmamış. Çöpe atmaya kıyamadığından, kenara kaldırmış. Benim atölyede kullanabileceğimi -bir yandan da kurtulmak için- düşünerek bana getirdi.

IMG_20210310_030228.jpg


Ben de hayır diyemedim ama ne yapacağımı da çok bilmiyorum. Aklıma kablolar için bir askı olarak kullanmak geliyor ama benim zaten bir askım var. Gerçi ondan çok memlun değilim. Çünkü kabloların ortasında bir kavis oluşuyor ve kalıcı hale gelmeye başladı. Normal kablolarda çok sorun değil ama osiloskop probu gibi kablolar önemli...

IMG_20210315_005229.jpg

IMG_20210315_005235.jpg


Sonuç olarak bu teleskopik elbise askılarını atölyede nasıl değerlendirebileceğim ile ilgili fikirlere ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Boy kurtarirsa krokodil takip bir uçtan tutturup bu oluşan sorun bertaraf edilir. Askılık tekerlekli olduğundan raf ekleyebilirsiniz. Üzerine de güç kaynağı osiloskop vb. koyup portatif hale getirebilirsiniz. Yakinen tanımadığımdan iş güç ne yaparsınız nasıl faydalı olabilir fikirler sınırlı maalesef.
 
Duvardaki askının boyu malesef yetmiyor. Hemen altında ahşaptan kendi yaptığım sunucu kabini var.

Osiloskop gibi cihazlarım masının üzerindeki rafta duruyor. Elektronik atölyemde hobi amaçlı tamir, restorasyon, internetteki bazı çalışmaları uyguluyor ya da aklıma gelen bazı fikirleri ürün haline getirecek işlerle uğraşıyorum.
 
İşte büyük cihaz gelir de masaya kalkamaz iri veya ağır olursa seyyar masa hesabı yapabilirsinz. Yine teleskopik olması avantajıyla her zaman ihtiyaç duymadığınız alet eşyayı üst mile yapacağınız rafa iliştirin ihtiyaç halinde masa seviyesine indirin.

Sizde 3D yazıcı da vardı sanırım flamentleri buna geçirebilirsiniz, yine makara makara kablolar filan :).

Şunu da önereyim göz atamdan geçmeyin: https://makezine.jp/blog/2015/11/zen-art-microscope-maintenance.html
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,141
Mesajlar
104,842
Üyeler
2,553
Son üye
trojann

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top